Consuminderen

Yes, je leest het goed: consuminderen!

Dit is een van mijn goede voornemens voor dit jaar! Als ik naar de afgelopen jaren kijk en met name toen ik begin 20 was vond ik het heerlijk om bij wijze van spreken alles te kopen wat maar los of vast zat. Maar waar heb je eigenlijk al die spullen voor nodig? En word je daar nou echt gelukkig van?

Daarnaast vind ik kwaliteit steeds belangrijker worden. Dat komt denk ik ook met de jaren, granny alert! Maar een topje wat na een keer wassen al gaat pillen is gewoon weggegooid geld en dat is natuurlijk zonde van je geld en voor het milieu.

Daarom heb ik mezelf voorgenomen dat ik dit jaar bewuster om wil gaan met mijn aankopen die ik ga doen.

Ik ga daarom beginnen met het grondig opruimen van mijn kledingkast. De kleding die ik niet meer gebruik ga ik of verkopen of geef ik weg. Zo worden de stukken niet onnodig weggegooid want dat zou zonde zijn!

Met een opgeruimde kast zie je namelijk gelijk wat je dit nieuwe seizoen nog mist in je kast en in welke kledingstukken of items je dus nog kan investeren. Want hoe fijn is het als je jaren van dingen kan genieten en bijvoorbeeld zelfs mooie tassen aan je dochter of bijvoorbeeld nichtjes kan doorgeven.

60dd95290327acde71054a7e31c6a5c8Want laten we eerlijk wezen, al die spullen zorgt ook gewoon voor onrust in je hoofd. Ik weet de helft van de tijd namelijk niet eens waar iets is of dat ik was vergeten dat ik het überhaupt had. Ergens ontzettend gênant maar een goede eye-opener!

Daarnaast is het ook een fijn idee om een positief steentje bij te dragen aan het milieu op deze wijze.

Wat zijn jullie goede voornemens?

Liefs Lotte

img_0335

Geef een reactie