Next stop baby girl

Reizen met het vliegtuig kan een hele onderneming zijn, maar reizen met een baby is next level shizzle!

Onlangs ben ik alleen met mijn dochter van Amsterdam naar Doha gevlogen en man o man dat was een hele ervaring!

Allereerst werd mij gevraagd om de baby uit de draagzak te halen voordat ik door de poortjes kon, want ook de draagzak moest door de scan. Vervolgens werden zowel mijn kleine lieverd als ik gefouilleerd. Daarna volgde er nog meerdere momenten waarop er gevraagd werd haar in en uit de draagzak te halen! En ondanks dat deze mensen ook maar hun werk doen, viel het mij op dat er op Schiphol niet veel aandacht is voor ouders die alleen met hun kinderen reizen. Want ondanks dat mijn dochtertje na de vele malen in en uit de draagzak te moeten worden gehaald flink moest huilen was het personeel niet zo happig op hulp aanbieden.

En uiteraard begrijp ik, veiligheid staat voorop! In de dagen na dit incident heb ik veel na moeten denken over alleen reizen met een kind en de volgende keer gaan we dat ook anders doen.

Enkele tips die kunnen helpen:

Oefen thuis eens met het aan en uit doen van een draagzak terwijl je, je baby vasthoudt.

Neem niet te veel handbagage mee, want je moet het ook allemaal mee sjouwen. Daarbij wanneer ze je tas doorzoeken krijg je, je tas niet altijd zo netjes meer terug!

Voedt je baby voordat je door de controle gaat, want het kan soms lang duren en die kleine heeft niet zoveel geduld.

Als je door alle checks bent is er op Schiphol een baby lounge! Hier kun je in alle rust je baby verschonen en eventueel nog een keer voeden!

En ben je dan eenmaal in het vliegtuig aangekomen, probeer dan maar lekker te ontspannen en afwachten hoe de vlucht zal gaan! Gelukkig ging dit bij ons erg goed en slaapt ons dochtertje de hele vlucht!

En voor alle ouders die alleen of samen vliegen met hun baby, probeer zelf zo relaxed mogelijk te blijven. Je kindje voelt feilloos aan of je gespannen bent of niet!

Wij vertrekken alweer bijna naar Doha, maar deze keer kan mijn man gelukkig helpen!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie