It’s a vegan world

Ik moet heel eerlijk bekennen, ik eet erg graag een stukje kaas of in de ochtend een yoghurtje.

Yes I’m guilty! Maar ik ken ook de verhalen over het dierenleed in de slachthuizen. Vreselijk! En het gekke is, dat ondanks je dat weet het zo in je systeem zit vlees te eten dat het moeilijk is om te laten staan.

Nou eet ik amper tot geen rood vlees. Ik vindt dit persoonlijk ook niet zo lekker. Kip en vis eet ik echter wel vaak, maar ook hierin proberen wij te minderen. We eten per week vaak een keer kip en een keer vis.

Maar om vegan te eten is vlees natuurlijk niet het enige dat je laat staan. Yoghurt, vla, melk, kaas en noem maar op mag dan ook niet meer.

Omdat ons dochtertje niet goed reageert op melkeiwitten ben ik momenteel gedwongen (ik geef borstvoeding) om mijn voedingspatroon aan te passen. In dit geval betekend dat dus toch wel veelal vegan producten te gebruiken!

Een enorme omslag voor iemand die veel zuivel at! In het begin voelde dit als afkicken, maar nu weet ik niet beter!

In Nederland komen we hier steeds makkelijker aan, maar in Doha is dat nog niet altijd zo makkelijk! Gelukkig hebben een winkel ontdekt die aardig wat vegan producten verkoopt!! Een walhalla voor mij dus (je zou mij eens door die winkel moeten zien, alsof de sale begonnen is!).

En weetje, vegan eten is zo moeilijk nog niet! Het is een switch in je denken, maar als je die eenmaal gemaakt hebt wordt het een stuk makkelijker!

Daarbij zijn er tegenwoordig heerlijke vlees en zuivel vervangers te krijgen!!

Of ik ooit helemaal vegan wordt? Dat durf ik nu nog niet te zeggen, maar ik ben al aardig op weg!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie