Laura H. de podcast

Van de week vertelde mijn lieve collega over de podcast van Laura H. op Spotify. Ergens klonk die naam me bekend in mijn oren maar het begon niet gelijk te dagen. Googelen maar! Laura H. staat bekend als het Nederlandse kalifaatmeisje dat met haar kinderen en man naar het kalifaat is gegaan.

Ze heeft samen met haar man en twee jonge kinderen maanden in het kalifaat gewoond en uiteindelijk weet ze samen met haar kinderen te ontsnappen en te vluchten naar Koerdistan en uiteindelijk komt ze terug naar Nederland.

Maar in Nederland is het alles behalve koek en ei want Laura wordt gezien als een groot gevaar voor de Nederlandse samenleving en ze wordt zelfs vastgezet in de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught.

In de podcast Laura H. wordt het hele verhaal over Laura verteld. Delen door Laura zelf maar ook door een journalist en haar eigen vader. Ze vertellen hoe het allemaal zo ver is gekomen, hoe haar leven daar was en hoe ze wist te ontsnappen. Maar ook hoor je het verhaal van haar vader over hoe het leven voor hem was toen zijn dochter en kleinkinderen in het kalifaat woonde.

Vanaf de eerste paar minuten word je gegrepen door het verhaal en wil je alles horen. Een mega aanrader om te luisteren op Spotify of wanneer je liever leest het boek Laura H te lezen!

Liefs,

Lotte

img_0335

Geef een reactie