Kerstmarkten

Sinterklaas is nog niet het land uit of we gaan gelijk maar door met het volgende winterfeest! Volgens mij wordt kerst met het jaar gezelliger en pakt men volledig uit! Ik zelf ben een enorme “kerstfan” en ben echt iemand die het liefst een giga kerstdorp opbouwt om er vervolgens lekker naar te gaan staren! I know, een beetje nerd- achtig is het… maar dat maakt me niks uit!

Maar naast dat je het thuis heel gezellig kunt maken zijn er natuurlijk ook weer super leuke kerstmarkten te bezoeken! Wij laten jullie een aantal super gezellige markten zien!

Wie denkt aan kerstmarkten zal automatisch denken aan Duitsland! En boy oh boy deze kerstmarkten zijn ook echt heel tof! Zelf ben ik al eens naar de kerstmarkt in Düsseldorf geweest en wauw wat fijn om hier rond te struinen! Op verschillende pleintjes vindt je enorm leuke marktjes met ook nog eens heerlijke hapjes en drankje! Lekker dicht bij Nederland en er hangt een enorm gezellige sfeer! Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om tussen de markten door even te shoppen op de Koningsallee.

Als men het heeft over een bijzondere kerstmarkt dan moet je toch wel in Keulen zijn! Met de grote Dom op de achtergrond ziet deze kerstmarkt er enorm sfeervol uit! Nu nog wat sneeuw en je perfecte winter tripje is compleet!IMG_0534

Bij onze zuiderburen vindt je ook een fijne kerstsfeer! Zo heeft Brussel de grootste kerstmarkt van België! Op de grote markt vindt je een prachtige kerstboom en vaak een mooie winterstal om het kerstgevoel af te maken! Ik kom hier erg graag! Leuke tip! Ga vooral een hapje eten op de grote markt. Je hebt prachtig uitzicht en de restaurantjes zijn bomvol en enorm gezellig! IMG_0535

Blijf je liever in Nederland? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in de grotten van Valkenburg! Hier vindt je een betoverende setting voor een kerstmarkt! De sfeervolle lichtjes en de prachtige setting geven je het gevoel in een kerstsprookje te zijn.

IMG_0533Sowieso kunnen de zuiderlingen er wat van, want ook in Maastricht vindt je een super gave kerstmarkt!! Elk jaar is dit weer een feest, met een gigantisch reuzenrad en een overdekte schaatsbaan!

Kortom er zijn genoeg plekken om heen te gaan en dat zijn dit nog maar een paar van de vele markten!

Weten jullie al waar je heen wilt?

Veel liefs,

Bibi

img_0335

 

 

Geef een reactie