Moeders voor Moeders

Google is (net als die van vele denk ik) een van mijn meest bezochte webpagina’s!  Weet ik het antwoord even niet? Nou dan Google ik het toch!

Toen ik net zwanger was Google-de ik mij suf! En naast dat je er vrijwel altijd zeker van bent dat bijna dood gaat als je, je symptomen intypte kwam ik deze keer juist op iets fantastisch uit! Namelijk: “moeders voor moeders”

Een organisatie die zich inzet om moeders die niet zo makkelijk zwanger raken te helpen. Het lijkt namelijk heel vanzelfsprekend om te zeggen “oh wij nemen een kindje”, maar je “neemt” geen kindje. Je hebt de hoop dat het je gegund is. Ik ben mij er dan ook heel erg  van bewust geweest dat ik bevoorrecht ben hoe snel ik zwanger was. Ik kan mij dan ook alleen maar indenken hoe moeilijk het moet zijn als zwanger worden niet zo gemakkelijk gaat. En omdat ik anderen dit wondertje ook zo gun wilde ik graag mijn steentje bijdragen.

Al snel hing ik aan de telefoon en voor ik het wist was de eerste afspraak gemaakt! een van de informatrices kwam bij ons langs en vertelde ons wat moeders voor moeders nou exact doet.

Ze vertelde ons dat ze van de urine van zwangere vrouwen het zwangerschapshormoon HCG kunnen winnen en dit om kunnen zetten in medicijnen.

Wat ik moest doen? Mijn urine opvangen in de eerste periode van mijn zwangerschap!

Hier wilde ik graag aan meewerken, want zeg nou eerlijk… hoeveel moeite is dit nou en kijk eens hoeveel je iemand hiermee kan helpen!

Zo’n 10 weken lang heb ik elke dag urine opgevangen. Ik kreeg wekelijks speciale opvang flessen en deze werden ook netjes opgehaald. Ondertussen las ik op de site vaak verhalen van moeders die door dit initiatief het gelukt was om zwanger te worden!

Ik ben enorm blij dat ik meegedaan heb en mijn steentje heb kunnen bijdragen!

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op http://www.moedersvoormoeders.nl

Veel liefs,

Bibi

img_0335

Geef een reactie