Picture perfect

Het is weer zaterdag.. en dan nemen wij graag een momentje voor de wat serieuzere onderwerpen!

Ik struin veel op Instagram af en hoezeer het een enorme inspiratie bron kan zijn, kan het ook een enorme valkuil zijn.

Op social media is het vaak lang leve de lol en ziet iedereen er ook ineens super knap uit! Heerlijk confronterend als ik weer eens in mijn pyjama op bed zit waar baby kwijl en kots zojuist overheen gegaan is en ik al lang blij ben dat mijn baby net weer lekker in dromenland is. De mama’s lijken een perfect leventje te lijden en de influencers worden er met de minuut meer!

En toch vraag ik mij dan vaak af, hoe ziet hun leventje er werkelijk uit? Waar zijn de struggles? Dat moment dat je uit je mond stinkt, je haren alle kanten op staan (mijn out of bed look)en je kleding net even te strak zit na die fijne lasagne die je zojuist naar binnen gewerkt hebt.

Wat mij daarbij wel opvalt is dat er steeds meer vrouwen durven te laten zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat! Naast die perfecte foto!

Ik volg een aantal moeders via Instagram en vindt het dan leuk om te zien hoe zij bepaalde dingen aanpakken! Wat fijn is om te zien, is dat sommige van hen ook durven te laten zien dat het soms pittig is! Dat de peuter soms een lekkere woede aanval heeft vlak voordat je die leuke foto maakte!

Ik denk dat het goed is als we soms wat meer de realiteit laten zien op social media en het aandurven te laten zien dat het leven geen perfect plaatje is! Het laat in mijn ogen juist een vorm van power zien als je soms durft toe te geven dat niet alles perfect loopt. Wellicht dat er ook niet voor niks zoveel burn outs onder jongeren zijn.

Wellicht iets om over na te denken…

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie