Wie maakt het verschil?

Sinds ik moeder ben geworden is mijn wereld volledig verandert, andere ouders zullen dit zeker herkennen. Maar niet alleen mijn leven (lees vooral slaap ritme ofwel slaaptekort) is verandert, ook ik mijn manier van denken.

Wellicht zullen andere ouders dit herkennen, daar waar ik eerst voornamelijk bezig was met mijzelf draait nu alles om haar. Logisch zul je denken, maar het gaat een stapje verder.

Ik denk steeds vaker na over waar we onze kinderen in achter laten. We consumeren zo graag en zo veel dat onze planeet het flink te voortduren heeft. Waar laten we onze kinderen in achter? Hoe ziet onze planeet “ons huisje” er over 50 jaar uit?

Volgens mij zijn we in Nederland steeds bewuster bezig, maar hier in Qatar waar ik nu al een paar maandjes woon nog niet. In de supermarkten is het vrij normaal om werkelijk alles in plastic te verpakken. En dan bedoel ik ook werkelijk alles, zelfs een pakje kaas dat al verpakt is wordt nog in een plastic tasje gestopt.

Ikzelf probeer zo min mogelijk plastic te gebruiken en steeds bewuster te gaan leven. Gelukkig zijn er leuke kleine bewuste ondernemingen aan het komen.

Voor onze dochter probeer ik hier ook rekening mee te houden, bijvoorbeeld door duurzaam speelgoed te kopen. Het is een switch die je moet maken en het zal niet in een keer gaan, want het zit nog niet in mijn systeem. Maar alleen al erover nadenken is een stap en met zijn allen kunnen we ver komen!

Zoals de afbeelding zegt.. there is no planet B.

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie