Surprise trip Lissabon

Een paar weken terug werd ik benaderd door het vriendje van een van mijn beste vriendinnen. Zij wonen namelijk samen in Lissabon en hij vroeg of ik als verassing voor haar verjaardag naar Lissabon wilde komen.

Nou je kunt je voorstellen, daar hoefde ik totaal niet lang over na te denken. Hell Yeah! Lissabon was een van die steden die al een hele lange tijd op mijn reislijstje stond maar het was er nooit eerder van gekomen en ik wilde natuurlijk heel graag mijn vriendin weer zien. Dus deze trip was daar perfect voor! 

Een paar weken gingen voorbij en toen was het eindelijk zover om op het vliegtuig te stappen naar Lissabon! De vlucht ging erg soepel en voor ik het wist zat ik in de auto onderweg naar mijn vriendin, op van de zenuwen! 

Bij aankomst bleek mijn vriendin spontaan naar de kapper zijn te gaan dus dat werd de plek om haar te verassen. Terwijl haar haren in de wasbak werden gewassen sloop ik achter haar en fluisterde ik in haar oor “gefeliciteerd met je verjaardag”. Ze sprong van schrik en enthousiasme op terwijl haar haren nog helemaal nat waren. Echt te leuk om iemand zo te verassen!

De eerste avond trokken we het oude centrum in en aten we super lekker bij Tapas & Friends. Een super goed tapas restaurant met heerlijke gerechten en verrukkelijke gin & tonics. Love that! En dat in combinatie met urenlange gesprekken om bij te praten.

Op de zaterdag was het tijd om oude centrum door te lopen met alle mooie pleinen, de winkelstraten, de bekende lift en natuurlijk de San Fransisco brug. Natuurlijk moest ik het bekende gebak “Pastel de Nata” uitproberen en al het andere lekkers wat Lissabon te bieden heeft.

In de avond aten en dronken we in het restaurant wat ze met zijn tweeën runnen en dat was super leuk om te zien hoe dat draait, hoe ze dat doen en om van alles te proeven! Dus mocht je in Lissabon zijn ga dan zeker even langs de pizzeria: Refeitorio Senhor Abel

Lissabon is echt prachtig en ontzettend mooi en liefelijk door alle vrolijke en lieve kleurtjes die alle panden hebben. Er zijn verschillende toffe delen in de stad, de oude stad (centrum), het havengebied wat is omgetoverd tot een hippe nieuwe wijk en het nieuwe centrum aan het water. 

Het was een flitsbezoek met heel veel geweldige quality time met mijn vriendin en dit is een stad waar ik zeker veel vaker terug wil gaan komen voor mijn vriendin natuurlijk maar ook zeker voor de stad zelf. 

Liefs, 

Lotte 

Geef een reactie