RONDREIS KROATIË | Final Part

Na verschillende blogs over mijn roadtrip door Kroatië is het tijd voor de laatste blog met de laatste steden.

We zakken helemaal af naar het zuiden van het prachtige land naar de steden Split en Dubrovnik om vervolgens weer helemaal landinwaarts te gaan naar de hoofdstad Zagreb.

Split
Split is de op en na grootste stad van Kroatië en ligt in de regio Dalmatia. De stad trekt ieder jaar veel toeristen vanwege de vele Romeinse overblijfselen die je hier nog kan vinden. In het hart van de stad vind je het Romeinse paleis van Diocletianus en dit is super bijzonder om zelf te zien en doorheen te lopen.

Onder het paleis kun je ook nog door de oude kelders / kerkers lopen. Deze kelders zul je waarschijnlijk herkennen wanneer je Game of Thrones kijkt want hier sloot Khaleesi haar draken in op (yes, ik ben een echte Game of Thrones nerd).

De boulevard langs het water voelt als een stukje Frankrijk voor mij persoonlijk en dat komt zeker ook door de grote booten die er aangemeerd zijn.

Wanneer je heerlijke vis wilt eten in een heel goed restaurant is Zrno Soli een echte aanrader. De vis is dezelfde dag nog gevangen, super lekker bereid en heeft een romantische setting met live accoustic muziek op de achtergrond.

https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g295370-d2189494-Reviews-Zrno_Soli-Split_Split_Dalmatia_County_Dalmatia.html
Dubrovnik
Naar deze stad keek ik onwijs uit. Het was een lange reis om er te komen en we moesten er zelfs voor door Bosnië rijden maar jeetje wat is deze stad de moeite waard. De vestingstad staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat snap je absoluut wanneer je er rondloopt.

Rondom deze oude stad is een hoge muur gebouwd waar je helemaal overheen kan lopen waardoor je een verschrikkelijk mooi uitzicht hebt over de stad en de prachtige zee daarachter.

In deze stad zijn wederom scenes opgenomen van Game of Thrones. Wanneer je naar Kroatië wilt reizen mag je deze stad eigenlijk niet overslaan omdat het een van de mooiste stadjes in Europa is.

Zagreb
De laatste stop voor we terugvlogen naar Amsterdam was de Kroatische hoofdstad Zagreb. Helaas waren we allebei hondsberoerd toen we hier waren en hebben we maar eventjes door deze mooie stad kunnen lopen maar wat we daar zagen was prachtig.

Maar hierdoor hebben we wel een hele goede reden om een keer een citytrip naar Zagreb te boeken zodat we echt alles goed gezien hebben.


Wauw, dit is een van de mooiste en leukste reizen geweest die ik ooit gemaakt heb! Het prachtige land, het fijne weer en de verschrikkelijk mooie plekken maken deze reis onwijs speciaal en daarom kan ik iedereen Kroatië heel erg aanbevelen.
Ben jij weleens in Kroatië geweest?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie