Mommy shaming

Wat is dat toch met vrouwen? Waarom zijn veel vrouwen zo streng voor zichzelf maar ook voor andere vrouwen?

Neem als voorbeeld Yolanthe. Haar kindje slaapt bijvoorbeeld nog in een luier en draagt geen pyjama. Op deze Instagram foto van Yolanthe kwamen tal van negatieve berichten over dat het niet goed was en dat het niet kon.

De ene na de andere week worden onbekende en bekende vrouwen door andere vrouwen aangevallen wat betreft hun kids en de manier van opvoeden. Het lijkt of bijna iedereen het voor andere vrouwen verkeerd doet en dat er weinig ruimte is voor empathie en medeleven.

Want laten we heel eerlijk wezen, het leven van een moeder gaat echt niet altijd over rozen en het kan heel zwaar zijn. Daarnaast is ieder kind, gezin en moeder anders en dat zie je ook terugkomen in bijvoorbeeld de manier van opvoeden.

Ik stel voor om allemaal wat liever voor elkaar te zijn, elkaar een hart onder de riem te steken en elkaar ruimte geven om een eigen manier te mogen hebben in hoe we dingen doen. Want het is al zwaar genoeg zonder het oordeel van een ander.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie