RONDREIS KROATIË | PART 3

Voor Travel Thursday blijven we nog even in het prachtige Kroatië. In de eerste twee blogs heb ik jullie al verteld over een heleboel mooie steden en plekken die je niet mag missen wanneer je op vakantie gaat naar Kroatië.

In deze eerste twee blogs vertelde ik jullie al over het schitterende schiereiland Istrië en de twee eilanden Cres en Krk. Vandaag gaan we terug naar het vasteland en zakken we steeds verder naar het zuiden van Kroatië.

De Plitvice meren


Wat verder landinwaarts in Kroatië vind je de prachtige Plitvice meren en dit natuurpark is echt een must see! Het is een groot natuurpark met tientallen watervallen die de meest bijzondere kleur water hebben dat je waarschijnlijk ooit zal zien.

Aangezien dit zo’n bijzondere plek is heb ik daar een aparte blog over geschreven om alles te laten zien en uit te leggen:
https://dutchgigil.com/2018/09/27/plitvicemeren/

Zadar
Na onze super gave en vermoeiende trip aan de Plitvice meren kwamen we aan in de stad Zadar. Zadar ligt vertiaal gezien ongeveer in het midden van Kroatië aan de kustlijn.

Zadar is een erg mooie plek, met een oude ommuurde binnenstad waar je de Italiaanse invloeden nog heel goed terug ziet. Zadar heeft namelijk in het verleden ook bij Italië gehoord.

Daarnaast staat de stad bekend om de schitterende zonsondergangen. Om deze te zien komt iedereen samen op de boulevard om aan het water te zitten en te kijken hoe de zon achter de eilanden aan de overkant in het water zakt.

Ook in deze stad vind je weer Romeinse overblijfselen die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Krka
Next stop op de road trip was het natuurpark Krka (niet te verwarren met Krk het eiland).

Krka is net als de Plitvice meren een natuurpark met schitterende watervallen en super mooi water. Krka is ten opzichte van de Plitvice meren een heel stuk kleiner en ten opzichte van de toeristische gebieden een stuk beter bereikbaar.

Wat te gek is aan het natuurpark Krka is dat je onderaan de grote waterval mag zwemmen. Super tof en indrukwekkend om dit te doen en een echte aanrader.

Kroatie roadtrip 3_9

Wanneer je de kans hebt zou ik je absoluut aanraden om zowel de Plitvice meren te bezoeken als Krka. Het zijn ondanks de overeenkomsten ook totaal andere parken en beide prachtig!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie