Rondreis Kroatië | Part 2

Yes! Het is tijd voor de tweede blog over mijn rondreis roadtrip door Kroatië! In het eerste deel nam ik jullie mee naar drie schitterende plaatsen op het schiereiland Istrië en vandaag staat in het teken van twee Kroatische eilanden, namelijk Cres en Krk.

Cres
Cres is een van de vele Kroatische eilanden en ligt tussen het schiereiland Istrië en het eiland Krk in. Vanaf Istrië kun je de veerboot met de auto nemen naar dit eiland. Tijdens onze veerboot reis regende het onwijs hard maar dat gaf wel een extra avontuurlijk effect.

Cres vond ik persoonlijk een onwijs mooi eiland met een bizar mooie zee. We hebben het hele eiland rondgereden naar Mali Losinj en dan rijd je over een weg waar je altijd uitzicht hebt over de mooie blauwe zee.

Kroatie roadtrip 2_6

Op het moment dat we in Cres zelf waren (een klein vissersdorpje op het eiland) regende het bijna de hele dag maar dat maakte het schattige plaatsje niet minder mooi. Cres is een leuk dorpje om te bezoeken maar er is niet heel erg veel te doen.

Beter kun je doorrijden naar Mali Losinj in het zuiden van het eiland waar meer te beleven is en dit plaatsje is in mijn optiek nog mooier ten opzichte van Cres.

Wanneer je vervolgens doorrijd naar het Noorden van het eiland Cres kun je weer een veerboot pakken naar het volgende eiland, namelijk het eiland Krk.


Krk

Krk is wederom een Kroatisch eiland maar dit eiland is in het Noorden met een grote en lange brug verbonden aan het vasteland van Kroatië. Krk wordt ook wel het ”gouden eiland” genoemd en daar ben ik het volledig mee eens.

In Krk verbleven we in het gelijknamige dorp en hadden we een appartement midden in het centrum en vlakbij het heerlijke strand.

Het is een klein dorpje maar onwijs mooi onderhouden en ook hier vind je nog overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd. Het is een heel levendig dorp met veel dingen om te doen en te zien. Een echte aanrader voor wanneer je het eiland en Kroatië gaat bezoeken.

Kroatie roadtrip 2_10

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie