De kracht van kleur

We weten niet beter dan dat er kleur om ons heen is, de natuur geeft ons de meest mooie kleurtinten en in ons huis, onze kleding overal is kleur! En ieder heeft zijn voorkeur voor bepaalde kleurtinten en elke tint brengt ons een ander gevoel!

Zelf houd ik heel erg van zachte tinten! Af en toe mag er een uitschieter tussen zitten, bijvoorbeeld in een outfit, maar over het algemeen zeker thuis vind ik zachte kleuren heel erg fijn! Het geeft rust! En dat is precies wat ik in mijn omgeving wil creëren!

Ook voor onze baby heb ik (samen met mijn man) heel bewust gekozen voor zachte en lichte tinten! In ons nieuwe huis in Doha hebben we niet echt een baby kamer kunnen maken zoals we dat in Nederland gewent zijn. De logeer kamer is namelijk gedeeltelijk ook baby kamer. Daarnaast slaapt de kleine meid voorlopig bij ons. Een verwent meisje wel hoor, want bij ons neemt ze alle kamers nu al in en ook bij beide oma’s krijgt ze een eigen slaapkamertje! Al vinden wij dat stiekem alleen maar leuk! Kunnen we overal met haar komen en blijven! Maar goed terug naar de kleuren, voor de baby hebben we dus ook voor zoveel mogelijk  zachte tinten gekozen en daar word ik heel blij van!

In huis vind ik kleuren met daarin grijstinten enorm mooi! En dan het liefst in mijn interieur! Een mooie stalen kast die een lichte tint heeft, of een groot kleed dat wat extra warmte met zich mee brengt. Maar ook op de muur mag wel wat kleur te vinden zijn! Ooit heb ik een fel groen/blauwe muur gehad, nou hoeft dat voor mij tegenwoordig niet meer, maar een zacht tintje kan geen kwaad. Heerlijk altijd om die VT wonen programma’s te zien, waarin ze durven te kiezen voor iets wat je niet zou verwachten dat het mooi kan zijn!

Zoals je op deze afbeeldingen kunt zien hoeven kleuren niet extreem te zijn, om aanwezig te zijn! Een kussen kan soms al genoeg doen!

Al zul je op de volgende afbeeldingen zien wat veel kleur doet met een woning! Beide heeft zo zijn charme vind ik!

Afbeeldingen afkomstig van Pinterest 

Hier in Doha moet ik mijn weg echt nog vinden wat betreft kleur in het huis, maar dat gaat zeker komen!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie