Bijna mama

Na 9 volle maanden is het dan zo ver en gaat ons kleintje bijna komen. Negen maanden lang heeft ze veilig in mijn buik gezeten en nu is het tijd om haar bloot te stellen aan de wereld en haar het best mogelijke leventje te geven dat wij als ouders maar kunnen geven.

Na maanden lang fantaseren, wiens ogen zou ze hebben? Zou ze haartjes hebben? Hoe zou haar karakter zijn? Alles in huis halen wat je baby nodig heeft. Maanden ben je bezig met voorbereiden voor dat lieve kleine kindje dat je samen het beste gunt.

Wij hebben gekozen voor een geplande keizersnede om meerdere (noodzakelijke) redenen. Terwijl ze inmiddels al wel de volle 40 weken in mijn buik zit blijft het een raar idee dat ze “gehaald” gaat worden. Veel emoties komen daar bij kijken! Aan de ene kant blijdschap en kun je niet wachten haar te ontmoeten aan de andere kant ook een bepaald schuld gevoel dat je de natuur niet geheel de natuur laat zijn. Elk stel zou dit anders doen en meningen hierover zullen er zeker zijn. Maar we doen wat wij denken dat het beste is.

Ik besef me ook hoe kwetsbaar ouders dan eigenlijk zijn. Je hebt altijd zo snel een mening klaar liggen en vaak weet je hoe jij het anders zou doen. Daar heb ik mijzelf vaak genoeg op betrapt! Maar om eerlijk te zijn, we hebben geen idee, iedere ouder doet wat hij of zij denkt dat het beste is! En we doen het voor het eerst, er is geen opleiding waarin je leert hoe je ouder moet zijn.

Op social media en zeker wanneer bekende mensen iets posten zie je vaak giga veel reacties. Iedereen heeft zijn of haar ongezouten mening en laat deze maar wat graag horen. Wat me opvalt is dat dit vaak vrij heftige reacties zijn en dat deze ook best kwetsend kunnen zijn.

Als ik alle ouders in mijn omgeving zie en ook de verhalen die je online leest denk ik soms wel eens chapeau! Want we leren genoeg op school, maar niemand leert je hoe je een ouder moet zijn!

Ons avontuur als ouders gaat beginnen en voor alle papa’s en mama’s die elke dag weer hun best doen… volgens mij kunnen jullie trots zijn op jezelf!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie