Lonely traveler

Meestal wanneer mensen het over reizen hebben gaan ze met minimaal 2 personen of gaan ze backpacken, maar zoeken ze op de locatie mensen om verder mee te reizen. Er lijkt vaak een taboe te liggen op het “alleen” reizen! Maar waarom eigenlijk?

De eerste keer dat ik naar New York City ging zou ik in eerste instantie ook samen gaan, maar mijn reismaatje zei af. In eerste instantie zag ik mijn reis in diggelen vallen en wilde ik niet meer gaan. Tot de vraag “waarom niet?” steeds vaker bij mij naar boven kwam en ik merkte dat ik hier eigenlijk totaal geen antwoord op kon geven.

Zo besloot ik dan toch alleen naar New York te gaan voor een maandje. Mega spannend vond ik dat! Ik was net 19 en nog nooit alleen op vakantie geweest! Maar man man man wat een ervaring en een van de beste keuzes ooit!

Ik heb kunnen doen en laten wat ik wilde en ik hoefde met niemand rekening te houden! Tuurlijk is het heerlijk om ervaringen te delen met een partner, maar wat ik veel gedaan heb is een dagboekje bijhouden en die herinneringen lees ik van tijd tot tijd terug. Nog steeds word ik daar heel blij van!

Ik weet nog goed het moment dat ik daar aankwam! Ik was zo zenuwachtig en moest zelf mijn weg naar een appartementje in Brooklyn vinden waar ik een kamer huurde. Toen ik aankwam moest de vrouw van wie het appartement was al vrij snel weg en dus zat ik daar alleen. De volgende dag ben ik direct naar Manhattan gegaan met de metro en wat ik daar zag ik kon mijn ogen niet geloven hoe gaaf deze stad was! Elke dag ging ik weer van Brooklyn naar Manhattan om nieuwe dingen te ontdekken!

Het alleen reizen heeft mij enorm veel gebracht en ik raad het iedereen aan! Het hoeft uiteraard geen maand te zijn, al is het een weekend alleen weg.. je komt echt tot jezelf en ervaart de plaats waar je bent op een heel andere manier! En ga vooral naar een land waar je altijd al van gedroomd hebt om heen te gaan het is het zeker waard!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie