Capsule Wardrobe

Zoals jullie ondertussen weten ben ik een echte Pinterest lover. De nodige uurtjes struin ik het platform af voor inspiratie over van alles: fashion, interieur, koken en reizen. Love it!

Laatst kwam ik dan ook op Pinterest het begrip ”Capsule Wardrobe” tegen en ik was gelijk mega geïntrigeerd. Om er meer over te weten te komen ben ik daarom op onderzoek gegaan.

De Capsule Wardrobe is al in de jaren 70 bedacht door een boetiek eigenaresse uit London. Maar de laatste jaren hoor je er steeds meer over. Door de steeds grotere bewustwording van mensen over het milieu en de kledingindustrie.

Maar wat is een Capsule Wardrobe nou precies? Het is simpelweg een garderobe die bestaat uit ongeveer 37 stukken (voor een seizoen) die extreem goed met elkaar te combineren zijn en van goede kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat je kleding lang meegaat, je nog amper keuzestress hebt en bijna geen kleding / schoenen meer hoeft te shoppen.

Capsule Wardrobe_2

Wanneer dit ook voor jou interessant klinkt moet je natuurlijk ergens beginnen. En het begint allemaal bij jouw eigen kledingkast. Alle items die je al heel lang niet meer hebt gedragen, die niet meer passen of stuk zijn (en niet meer te herstellen) haal je uit je kast. Je kunt de kleding doneren, naar de kringloopwinkel brengen, verkopen op Marktplaats / United Wardrobe of een dagje verkopen op de IJhallen.

Wanneer je je kast flink hebt uitgemest zie je in een keer goed wat jouw favoriete items zijn en wat soort stukken deze items zijn. Een Capsule Wardrobe bestaat dus uit ongeveer 37 items per seizoen (exclusief speciale kleding om in te sporten, slapen, chillen, ondergoed etc).

Het allerbelangrijkste is dat je stuks in je kast goed met elkaar combineren en je het dus op verschillende manier kan dragen.  Maak dus setjes met je kleding die je nu in je kast hebt hangen en bepaal of alles goed bij elkaar past en dus in je Capsule Wardrobe kan blijven.

Capsule Wardrobe_4

Nadat je dit gedaan hebt zie je snel genoeg welk soort items je nog nodig hebt om in te investeren. En let dus op dat je niet eindigt met teveel stuks!

Op Pinterest staan honderden voorbeelden van goede en mooie Capsule Wardrobes voor de nodige inspiratie!

Zou de Capsule Wardrobe iets voor jullie zijn?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie