Katten oppas

Wellicht herkennen sommige katten bezitters dit probleem ook. Een vakantie is geboekt maar dan begint het geregel nog voor een goede opvang van je kat(jes). Want je wilt natuurlijk wel dat je poezenbeestjes goed verzorgd worden wanneer jij op het strand ligt.

Ik heb super veel geluk met ontzettend veel lieve mensen in mijn omgeving die dagen willen oppassen. Maar voor sommige weken / dagen bleef het moeilijk om een goede oplossing te vinden voor wanneer ik zelf op vakantie was. Als een echte Crazy Cat Lady wil ik namelijk wel dat iemand iedere dag even bij ze is om te kijken hoe het gaat.

Met een vriendin appte ik over de voorbereidingen van de reis en dat ik een tikkeltje gestrest was. Daarop reageerde zei; “Lot, bijna alles is te koop wat je nodig hebt. Dus maak je geen zorgen. ”. En daar zit absoluut wat in. Ik raakte geïnspireerd en ging los op Google op zoek naar iets als een katten oppas dienst want voor onze kindjes bestaan er genoeg organisaties die je kan inschakelen dus waarom niet voor katten?

Ik vraag me echt af waarom ik daar nooit eerder op ben gekomen want jemig die zijn er dus behoorlijk veel en het fijne voordeel is dat zij gewoon lekker naar je thuis komen zodat je katten niet drie weken in de stress hoeven te zitten vanwege een nieuwe omgeving.

Er zijn dus een aantal verschillen in de soort katten oppassen die ik online tegen kwam. Je hebt een soort van online bemiddelingsbureaus tussen oppassers en vakantiegangers. Maar ook bedrijven waar oppassers bij zijn aangesloten en die de eigenaren dus ook echt kennen.

De laatste optie sprak mij het meeste aan omdat iemand wel in je huis komt en ook bij je katten. Voor mij is vertrouwen daarin heel belangrijk.

Zelf kwam ik uit bij de kattenoppas dienst:
https://www.ikpasopjouwkat.nl/

Ik stuurde ze een mailtje en heel snel kreeg ik een reactie. Online kon ik een formulier invullen voor de details van de aanvraag (woonplaats, hoe lang op vakantie, hoeveel katten, wensen etc). Een dag na het invullen kreeg ik een reactie dat er een oppasser beschikbaar was en werd ik in contact gebracht met haar en snel maakte we een afspraak om kennis te maken met ons en met de katten.

Zelf vond ik het kennismakingsgesprek erg prettig omdat je iemand leert kennen en je ook alles over de katten en wensen kan uitleggen! Dit voelde super goed en wij konden daarom met een gerust hart op vakantie. Voor een aantal dagen dat de andere toppers niet konden kwam de katten oppas.

Tijdens de dagen van de oppas kregen we veel foto’s en even wat info over hoe alles was gegaan. Super lief en leuk! Ik ben echt super blij met onze katten oppas en de katjes waren (door alle toppers) helemaal relaxed toen we weer thuis kwamen. Voor weekendjes weg en vakanties is dit de perfecte oplossing voor wanneer andere mensen bijvoorbeeld niet kunnen.

De kosten variëren van de wensen maar voor een kat betaal je voor het langskomen / eten geven €12,95 per dag en €2 extra voor iedere extra kat.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie