Plitvicemeren

Een van de mooiste plekken waar we geweest zijn in Kroatië waren de Plitvicemeren. Een groot natuurpark met tientallen watervallen, hoge bomen en het meest blauw / groene water dat ik ooit in een bos heb gezien.

Het park bevindt zich vlakbij de plaats Plitvicka Jezera in het binnenland van Kroatië en is in 1979 op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Er zijn in totaal 16 meren en 90 watervallen!

Aangezien de enorme omvang van het park kun je voor verschillende routes en mogelijkheden kiezen. Zo kun je zelf uren wandelen en staan de routes goed aangegeven. Maar je kan ook naar diverse punten lopen waar vandaan je weer verder kan met een bus of een boot wanneer je geen zin hebt om het hele stuk te lopen.

plitvicemeren_7

Bereid jezelf trouwens voor op een flinke dosis spierpijn. We hebben namelijk die dag in totaal 18KM gelopen en 55 verdiepingen – say what!?

Plitvicemeren_6

Op de website van de Plitvicemeren vind je alles over het park en de prijzen (de prijzen variëren per seizoen en op welke tijd je het park in gaat).

Wanneer je in Kroatië bent en de mogelijkheid hebt om hier naartoe te gaan moet je dat zeker doen. Het is een ongelooflijk indrukwekkende plek en je zult niet teleurgesteld worden!

https://np-plitvicka-jezera.hr/en/

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

3 gedachten over “Plitvicemeren

Geef een reactie