Een maand in ons nieuwe thuis

Jeetje, een maand alweer. Ik schrijf de titel en besef me hoe snel te tijd is gevlogen! We wonen gewoon alweer een maand in het warme Doha! Omdat we tijdens de After Wines zaterdagen toch op wat “serieuzere” onderwerpen in gaan wil ik jullie graag op de hoogte houden van het avontuur in het Midden Oosten, want dat is me er eentje!

Ik moet zeggen dat ik inmiddels al aardig gewend hier ben, wat gaat dat toch ook snel eigenlijk! Al is het leven hier totaal anders als in Amsterdam, daar pendelde ik vaak op mijn fietsje door de stad en hier heb je echt een auto nodig om van A naar B te komen!

Een giga verschil dat je direct merkt is natuurlijk het weer! Het is hier momenteel dagelijks rond de 39 graden en de gevoelstemperatuur ligt toch ook wel vaak rond de 50 graden! Winkelen zoals we dat in Nederland kennen zit er dan ook niet in, je shopt hier in grote (en vooral thank god koele) malls.

Zelf ga ik geregeld naar de Villagio mall! Een hele fijne winkel mall waar je ook je boodschapjes kunt doen! Wat opvalt is dat hier vele Amerikaanse winkelketens te vinden zijn! Bijvoorbeeld Victoria Secret!

Tegenover deze mall is een van de vele stadions te vinden, waar we Wesley Sneijder al tegen Nigel de Jong hebben zien spelen! En als je denkt dat de stadions uitverkocht zijn, think again! Ik denk dat er maximaal 200 man zat en dat is dan nog veel!

Wat ik zelf een enorm verschil vind is de manier van leven. Als je bijvoorbeeld boodschappen doet is er iemand die je boodschappen voor je inpakt (eventueel zelfs voor je op de band legt), je rekent af en alles zit ondertussen al in tassen voor je. Er is een duidelijk verschil tussen de expats en de Qatari zelf. De mannen hier dragen een thowb en de dames zijn veelal gesluierd, maar dragen daaronder de mooiste designer schoenen en dragen de meest prachtige tassen met zich mee. Zeer elegant om te zien!

S’avonds zijn we een keertje naar Souq Waqif geweest, een prachtige oude Souq waar je even terug gaat naar het typische oude Arabische gevoel. Ook als s’avonds hier de zon onder gaat heb ik het gevoel in een duizend en een nachtjes sprookje te leven!

Het leven speelt zich in de zomer wat meer binnen af. Het schijnt dat wanneer het winter is en de temperaturen aangenamer zijn, dat er weer veel buitenactiviteiten in Doha gepland worden. Dit ga ik deze winter mee maken!

IMG_8830

Tot nu toe geniet ik van dit avontuur hier en vind ik het leven hier heel aangenaam. Het is je weg vinden, maar goed dat zou het ook zijn als je binnen Nederland verhuist.

Wie ooit het midden oosten gezien wil hebben moet zeker een bezoekje aan Qatar brengen! Het land is volop in ontwikkeling en er wordt 24/7 gebouwd. Wat leuk is om te zien is dat men hier echt een balans probeert te creëren tussen de Oosterse en Westerse culturen!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Een gedachte over “Een maand in ons nieuwe thuis

  1. Wat leuk lieve Bibi. Blijf vooral schrijven, dan blijven we betrokken bij wat jullie doen… totdat we jullie komen bezoeken❤❤❤❤

Geef een reactie