MIA

Museum of Islamic Art, oftewel het MIA. Een prachtig museum hier in Doha waar je niet alleen een kunstliefhebber hoeft te zijn om te genieten van dit mooie museum!

Momenteel is Doha nog heel nieuw voor ons en valt er dus veel te ontdekken! Een van de mooie plekken waar wij graag een hapje wilde gaan eten was in het MIA. En jeetje wat een droom locatie die je zeker gezien moet hebben!

In het oude centrum vlakbij Souq Waqif ligt aan het water het Museum of Islamic Art. Een museum dat van buitenaf direct al je aandacht pakt en waar je zeker heen wilt gaan.

Wanneer je langs de palmbomen naar het museum toe loopt zie je niet alleen het museum dichterbij komen, maar ook de prachtige skyline van West Bay. Het zakencentrum van Doha en een skyline waar je nu al U tegen zegt, terwijl deze nog niet eens af is!

Aan de zijkant van het museum vindt je een binnenplaats met prachtige fonteinen en kijk je tussen de bogen door naar West Bay! Een plekje dat je zeker gezien moet hebben en waar je heerlijk even kunt zitten! Al raad ik wel aan dit in de winter te doen, want in de zomer smelt je hier weg!

Het museum is gratis te bezichtigen en in het museum zijn verschillende exposities te vinden. Allen natuurlijk omtrent de Islamitische oudheden en kunst.

In het restaurant kun je lekker een hapje eten en kijk je weer uit op een deel van West Bay en The Pearl (een prachtige woonwijk!).

In de winter zijn er in het MIA Park ook genoeg activiteiten, zo wordt er bijvoorbeeld een film avond georganiseerd! Of kun je gaan kajakken rondom het museum! Genoeg activiteiten dus en mocht je ooit Doha willen bezichtigen is dit museum zeker een aanrader!!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie