Op vakantie met de trein

Iedereen kent de oriënt-express volgens mij wel, een prachtige en met name luxe treinreis die mensen in 1883 tot 1977 van Parijs naar Constantinopel (tegenwoordig Istanbul) bracht!

Zelf vind ik reizen met de trein altijd wel iets hebben. Ik kan mij nog mijn eerste vakantie naar het buitenland herinneren en dat was met de Thalys naar Parijs! Van daaruit namen we een een trein verder Frankrijk in! Ik was nog erg jong, maar kan mij wel herinneren dat ik dit een leuke reis vond!

Tegenwoordig zijn er genoeg mooie treinreizen te bedenken en als je een kijkje op het internet neemt zie je dat je prachtige reizen kunt maken door bijvoorbeeld Afrika en Azië!

Een reis die mij echt prachtig lijkt is met de Shongololo Express!! De Shongololo Express rijdt door verschillende delen van Afrika. In deze trein zijn ware “hotel kamers” gebouwd en is er ruimte voor maximaal 72 passagiers. Zo is er ook een restaurant rijtuig en een barrijtuig. En op de plekken waar ze stoppen staat een tourbus of safari’s klaar om je mee te nemen voor de dag om daarna weer verder te reizen met de trein!

Een van de reizen die aangeboden wordt is van Zuid Afrika via Swaziland en Mozambique naar Zimbabwe!

Foto’s afkomstig van Instagram

Een andere reis die mij ook heel gaaf lijkt is om van Noord-Amerika, via Canada naar Alaska te reizen! Hoe gaaf om dat mooie landschap te kunnen bewonderen en in een reis zoveel te kunnen zien!

Op de site http://www.treinreiswinkel.nl kun je de meest mooie treinreizen boeken!

En… is jou volgende reis met de trein?

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie