Liquid fruits

Ik ben niet echt een flinke eter vroeg op de ochtend, sterker nog ik krijg bijna geen hap door mijn keel. Rond een uurtje of 11 dan wil ik wel eens een lekkere boterham, maar om nou zo lang te wachten met eten… dat gaat hem niet worden!

Tja en wat eet je dan? Ik eet best graag een bakje yoghurt, maar als ik te veel zuivel eet krijg ik uitslag. Dus sinds enige tijd drink ik s’ochtends een smoothie! En dan is het geen kwestie van zomaar wat fruit in de blender proppen, nee ik wissel fruit af met extra vezels en zuivel vrije melksoorten!

Inmiddels ben ik een aardige expert (al zeg ik het zelf) geworden in het maken van een smoothie en is het erin geslopen dat alleen ik de smoothies thuis maak!

De basis ingrediënten voor mijn smoothies?

  • Een banaan
  • Haver (glutenvrij)
  • Melksoort

Verder wissel ik af qua soorten fruit! Wil je, je smoothie lekker zoet maken gebruik dan kersen! Bijvoorbeeld samen met wat kokosmelk, een banaan, een handje aardbeien en wat haver. Deze combinatie vind ik heerlijk!

Maar op hele warme dagen is een frisse smoothie ook wel erg lekker! Bijvoorbeeld door wat komkommer bij je fruit te voegen! Zo kun je een banaan, een mango, een komkommer, haver en wat amandelmelk bij elkaar voegen en krijgt je smoothie door de komkommer een frissere smaak!

Op de dagen dat ik denk niet genoeg groenten binnen te krijgen voeg ik vaak wat extra groenten toe!

Wat ook erg lekker is om door je smoothie te doen is gebroken lijnzaad! Dit zit bomvol omega 3 vetzuren! En wat fijn is van gebroken lijnzaad.. het heeft een positieve werking op je stoelgang!

En wil je, je smoothie wat dikker maken… voeg dan gewoon wat kwark of yoghurt toe! Dit kan uiteraard ook zuivel vrij zijn!

IMG_7791

Ik ben benieuwd waar jullie voorkeur naar uit gaat!! Let me know!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie