Travel Bucketlist

Iedereen heeft volgens mij wel zo zijn reisjes waarvan je weet “hier wil ik ooit nog heen”. Mijn bucketlist wordt volgens mij met de dag groter, want iedere keer als ik wat voorbij zie komen op tv roep ik weer tegen mijn man “schat hier gaan we een keertje heen” (inmiddels wordt er geknikt en denkt hij waarschijnlijk het zal wel… ).

Maar er zijn toch wel wat landen die ik graag zou bezoeken! Ik moet eerlijk zeggen dat het hele backpacken mijn eigenlijk niet zo trekt en ik op mijn vakantie naast het ontdekken van de natuur ook rust en luxe wil kunnen vinden in een fijn hotel! Dus een tripje naar Thailand met giga rugzak zit er niet zo snel in!

Een land waar ik sowieso ooit heen wil is Canada!! De natuur hier lijkt me prachtig en zeker in het najaar zou ik graag een aantal National Parks willen zien.

Bijvoorbeeld Banff National Park, van wat ik op foto’s heb gezien is de natuur hier werkelijk adembenemend mooi! Dit is het oudste park van Canada en de meren schijnen hier prachtig te zijn!

Gaaf toch als je deze foto’s zo ziet! Dit moet ik ooit gezien hebben!

Om nog eventjes in hetzelfde werelddeel te blijven… een road trip dwars door Amerika! Route 66! Amerika heeft me altijd gefascineerd, er zit zoveel verschil tussen alle staten! De mensen, de natuur, de geschiedenis, ┬áhet lijken soms wel verschillende landen.

Ondanks dat de route officieel gezien niet meer bestaat kun je deze toch nog wel blijven volgen en doorkruis je tijdens je reis 8 verschillende staten! Een hele gave trip lijkt mij! Ik zou deze trip graag op mijn gemak maken en tussendoor overnachten in hotels.

IMG_8594

 

Ook dichter bij Nederland zijn er landen die ik graag zou willen zien, bijvoorbeeld de Scandinavische landen lijken mij erg mooi of bijvoorbeeld Lapland! Dit is een plek waar je ooit kerst gevierd moet hebben toch? Ik zie het al helemaal voor me knus is een huisje met een grote open haard gezellig genieten van de warmte en het knusse binnen terwijl het buiten zo koud is! En dan hopelijk kunnen genieten van het mooie Noorderlicht! Ja ja, dit zie ik wel zitten hoor!

 

 

Ja zo zijn er nog genoeg mooie plekjes op de wereld en is dit nog maar een piepklein deeltje van mijn bucketlist, want naast deze verre reizen zijn er ook nog genoeg steden die ik graag zou willen zien zoals; Praag, Barcelona, Dubai, Kaapstad en nog veel meer!

Een land kan ik in ieder geval alweer afstrepen en dat is Qatar! Voor iedereen die graag het Midden Oosten wil ervaren raad ik aan om deze kant op te komen!

En welke landen staan op jou lijstje?

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie