Home made pesto

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik pesto maak! En nee, dat is niet zoals de meeste mensen dit zullen doen… maar wel erg lekker!!

Pesto is natuurlijk super simpel te krijgen in de supermarkt en er zijn zoveel soorten, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet!

Omdat mijn man een notenallergie heeft kunnen wij helaas niet alle pesto’s zomaar kopen! En als ze al pesto’s verkopen zonder noten erin dan zijn deze vaak ook nog eens een stukje duurder! Logisch want pijnboompitten zijn een stuk duurder dan wanneer je cashewnoten gebruikt in je pesto!

Toch is het heel makkelijk om zelf (niet al te dure) pesto te maken!

Wat heb je nodig?

 • Spinazie
 • Basilicum (ik gebruik meestal 2 bakjes van de Albert Heijn)
 • Geitenkaas (geraspt)
 • Pijnboompitten
 • Zonnebloempitten
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout
 • Citroen
 • Schaaltje
 • Vijzel
 • Staafmixer

Allereerst stop ik de pijnboompitten en een handje zonnebloempitten in de vijzel en maal ik deze tot ze een soort puree worden.

Vervolgens voeg ik wat basilicum toe en maal ik alles goed door elkaar! Je zult merken dat dit best even wat tijd nodig heeft, maar dat is niet erg toch?

In een schaaltje voeg ik 4/5 handen spinazie, geitenkaas en olijfolie bij elkaar en een klein beetje citroensap en mixen maar!! Ik let nooit zo op de hoeveelheden en kook graag uit de losse pols, want wat kan er nou gebeuren? Je kunt altijd van een bepaald ingrediënt wat extra’s toevoegen.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix ze goed door elkaar heen, zo nodig nog met de vijzel! Breng de huisgemaakte pesto nu nog op smaak met wat peper en zout en je hebt een heerlijke pesto die net even anders is dan andere! Nomnomnom!

FullSizeRender

Veel plezier met maken!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie