Daybed

Sinds enkele weken ben ik geobserveerd door Daybeds. Waarom in godsnaam vraag je, je wellicht af?

Wij wonen heerlijk in een huurhuis op een geweldige locatie in Amsterdam – lucky bastards! Maar omdat het een huurhuis is steken we nog geen duizenden euro’s in ons interieur.

In onze woonkamer staat een grote bank en een kleine chaise longue die helemaal naar de knoppen is door de katten (als iemand nog tips tegen het krabben heeft houd ik mezelf aanbevolen). De plek is te klein voor een normale bank en niet handig voor een stoel. What to do?

Daybed_9

Daarnaast vinden we het heerlijk om onze voeten ergens op te leggen wanneer we tv kijken op de bank en dan moeten de salon tafeltjes het ontgelden. Maar dit zit natuurlijk niet mega lekker.

Een hocker op die plek van de chaise longue zou een idee kunnen zijn maar die zijn vaak erg klein en dan staat het weer te ielig.

Na uren doorgebracht te hebben op Pinterest kwam ik bij het ultieme meubelstuk uit, het Daybed. Wat een geweldige uitvinding en waarom had ik daar nooit eerder aan gedacht?!

Een daybed is een soort van bank zonder leuningen en kussens. Zon meubelstuk past perfect op die plek. Je kunt het namelijk als voetenbank gebruiken en veel zijn ook nog betaalbaar. Whoop Whoop!

Zelf twijfel ik nog welke ik moet kiezen maar mijn favorieten vind je hieronder alvast op een rijtje.

Daybed_5
OTTO – €299,99
Daybed_6
Finnish Design Shop – €199,00
Daybed_7
Sofa Company – €399,00
Daybed_8
Sofa Company – €899,00

Welke vind jij het mooiste?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie