Geschiedenis

Sinds ik me kan herinneren ben ik altijd gek geweest op geschiedenis. Vroeger wilde ik daarom alles weten over bijvoorbeeld Egypte en de farao’s en mythes. Zeker wanneer je een goede leraar of lerares had dan kon ik uren naar de verhalen luisteren zonder me ook maar een seconde te vervelen.

Nu ben ik me er ontzettend van bewust dat veel mensen geschiedenis saai vinden of simpelweg liever vooruit kijken. Dat snap ik helemaal! Ik ben ook iemand die altijd mogelijkheden ziet in plaats van alleen de beren op de weg.

Maar hoe ouder ik word hoe meer ik me realiseer dat we het en ons eigen verleden niet moeten vergeten! Want ik ben ervan overtuigd dat wanneer we naar het verleden kijken we dingen in de toekomst anders en beter kunnen doen.

De quote van Theodore Roosevelt vind ik daarom ook perfect: ”The more you know about the past, the better prepared you are for the future”.

Wanneer we de en onze geschiedenis vergeten kunnen we weer in zelfde en oude patronen vallen en dat is oh zo zonde!

Daarom vind ik het zelf super waardevol en leuk om gesprekken met mijn ouders te voeren over hoe zij dingen hebben meegemaakt en hebben ervaren. Ook door bijvoorbeeld goed naar je ouders en hun leven te kijken kun je zelf weer verder komen en sla vooral de fotoboeken niet over! Zo leuk om te zien hoe je ouders eruit zagen toen ze jong waren.

Geschiedenis_3

Laat het verleden daarom een mooie les zijn om te rocken in het nu en in de toekomst!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie