Emigreren

Reizen is uiteraard heerlijk om te doen en rond deze periode gaan we ook massaal over de grens! Zelf hou ik ook enorm van reizen, maar nu ga ik zelfs een stapje verder want binnenkort ga ik met mijn gezinnetje emigreren naar Qatar! IMG_8150

Nog eventjes en dan stappen we op het vliegtuig en gaan we voor de komende jaren een avontuur in het Midden Oosten tegemoet! Ik heb er enorm veel zin in, maar tegelijkertijd is het ook heel spannend en ook wel een beetje eng hoor!

IMG_8151En voordat je dan eenmaal dat vliegtuig instapt is er nog een heleboel te regelen! Een beetje een verhuizing, maar dan 10 keer meer geregel! Om op een relaxte manier een emigratie te regelen deel ik graag wat tips met jullie!

 

  • Lijstjes!! Maak een lijst met alle instanties die ingelicht moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de belastingdienst, de zorgverzekeraar ect. Zorg dat zij op tijd ingelicht worden en via welke manier dit moet!

 

  • Post! Niet geheel onbelangrijk! Zelf heb ik een lijst gemaakt met alle post die wij        ontvangen en deze allemaal ingelicht! Je kan abonnementen opzeggen, maar wat je ook kan doen is een ander postadres opgeven, bijvoorbeeld van je nieuwe adres in het buitenland of van familie.

 

  • Inpak stress!! Oke dit gedeelte vond ik zelf toch wel pittig…  want wat een troep kun je in een paar jaar verzamelen! Ik ben zelf begonnen in mijn kledingkast, wat draag ik graag? Wat wil ik verkopen? Wat geef ik aan het goede doel? En zo ook met de spullen die we hebben, wat nemen we mee? Wat kunnen we verkopen en wat geven we aan het goede doel?  Probeer jezelf continue af te vragen, gebruik ik dit echt of kan ik het missen? Wellicht kan je iemand anders er blij mee maken!

 

  • Van groot naar klein! Pak eerst de grote dingen in en werk je weg naar de kleine dingetjes. De troepjes die hebben we allemaal en meestal heb je geen idee wat je ermee moet. Als de grote dingen dan al ingepakt zijn geeft dat wat meer rust!

 

  • Wassen! Probeer een klein stapeltje kleding te maken wat je nog aantrekt en de rest was je en pak je alvast in! Dit scheelt je zoveel wassen op het eind!

 

  • THE MOST IMPORTANT! Maak wat tijd voor om familie en vrienden te zien! Het zal je vast niet lukken om iedereen te zien, maar probeer in ieder geval een leuke dag met je ouders te plannen! En bespreek ook met elkaar wat je ervan verwacht en hoe zij ertegenaan kijken! Naast dat het een super leuke en spannende tijd gaat worden kun je er niet omheen dat het ook een emotionele aangelegenheid is en dat het voor je ouders best even slikken kan zijn! Bespreek dit met elkaar en gun elkaar de ruimte voor emoties!

 

Ons avontuur gaat binnenkort beginnen en uiteraard houd ik jullie op de hoogte hiervan!! Vanuit Qatar blijf ik blogs schrijven en ik ben regelmatig in Nederland dus laat het avontuur beginnen!

 

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

 

foto’s afkomstig van Pinterest 

 

Geef een reactie