This is me…. take it or leave it!

Zoals jullie waarschijnlijk wel meegekregen hebben is de Pride Amsterdam alweer sinds 28 juli aan de gang met vandaag de Canal Parade! Een mooi feestje waarbij we staan voor gelijke rechten en emancipatie van LGBTI- Gemeenschap.

De pride vinden wij een prachtig initiatief waarin men weer even bewust moet worden dat we lief voor elkaar moeten zijn en dat het niet uitmaakt wie je bent! Wat natuurlijk gek is dat je daar een festival week voor nodig hebt, want het zou sowieso niet uit moeten maken wat je geaardheid is.

Nog steeds hoor je vaak berichten dat er weer iemand in elkaar geslagen is vanwege zijn of haar geaardheid, of dat men bang is om hand in hand op straat te lopen. Bang?! Ja we herhalen het woord nog maar eens… bang… bang om niet te kunnen zijn wie je bent terwijl je er niemand kwaad mee doet.

IMG_8109

Misschien wordt het tijd om elkaar juist eens wat vaker de hand te geven en proberen te accepteren dat we allemaal verschillend zijn en zolang we niemand pijn of verdriet willen doen het oke is dat iemand is zoals die is!

We kunnen niet in elkaars hart kijken en het is misschien vreemd om mensen te zien die een liefde voor elkaar hebben die jij misschien niet snapt, maar is dat erg? Nee toch?  Heeft men dan ineens niet dezelfde rechten? Nee..

Dus lieve allemaal, we zijn goed zoals we zijn ongeacht onze geaardheid! Hopelijk komt er een moment dat deze Pride week alleen nog bedoelt is om alle soorten liefde te vieren en niet meer om een statement te moeten maken!

Tot die tijd kunnen we alleen ons best doen!

Veel plezier op de Canal Parade als je hierheen gaat!!

Veel liefs,

Lotte en Bibi

Ducth Gigil tekst

 

 

Geef een reactie