Voeding VS. Huid

We willen het allemaal wel, een perfect perzik zacht huidje! Maar helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend om te hebben.

Ook ik moet er moeite voor doen om mijn huid mooi te houden, ik kan niet eten wat ik maar wil en moet mijn huid goed verzorgen!

En de producten die je in de winkel koopt can only take you so far! Een mooie huid komt van binnenuit wordt er wel eens gezegd en dat klopt ook echt!

Wanneer ik bijvoorbeeld veel suiker binnen krijg of veel zuivel, dan gaan blijkbaar alle alarmbelletjes in mijn huid af en komen de eerste vulkaantjes al! Gevolg? Ik voel me onzekerder worden en smeer er nog meer troep op in de hoop dat niemand dit ziet (wat eerlijk gezegd gewoon niet te missen is!).

IMG_7793

En alhoewel we allemaal wel eens last hebben van onzuiverheden is het toch gewoon fijner dit niet te hebben! Wat ik heb gemerkt is dat wanneer ik zo “schoon” mogelijk eet en voldoende water drink dit te zien is aan mijn huid! Inmiddels weet ik goed welke voedingsmiddelen ik moet mijden en welke voedingsmiddelen in mijn voordeel werken! Dit zal voor iedereen anders zijn en is gewoon een kwestie van uitproberen!

Uiteraard zijn er nog veel meer factoren die bijdragen aan een mooie gezonde huid! Denk hierbij aan hormonen of bijvoorbeeld de omgeving waarin je woont/werkt! Als ik bijvoorbeeld veel binnen zit wordt mijn huid erg droog en zie je dat ook direct!

En weet jij wat voor jou huid de boosdoeners zijn? Mijn tip, eet afwisselend en zo “schoon” mogelijk! Daarmee bedoel ik geen voor geprepareerde voedingsmiddelen en veel groente en fruit!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie