Kids en social media

Het is weer after wines zaterdag en dus tijd om ons weer eens met de serieuze zaken bezig te houden!

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven en onze kinderen worden er zo klein als ze zijn al dagelijks mee in contact gebracht. Neem een kijkje op Instagram en je vindt genoeg foto’s van schattige kinderen. Menig ouder schroomt niet om foto’s van zijn of haar kind op social media te posten met als gevolg dat de gehele wereld kan toekijken.

Daarnaast zijn kinderen zelf al op jonge leeftijd erg handig op deze kanalen. Sterker nog veel kinderen weten, zo jong als ze zijn, al een stuk sneller hoe deze kanalen werken (ik voel mij er soms bejaard bij).

Maar doen we hier goed aan? En laat ik voorop stellen dat elke ouder dit helemaal zelf moet weten en zal doen wat hij/zij denkt dat het beste is voor zijn/haar kind! Maar toch komt de gedachte steeds vaker in mij op.. is dit wel goed voor kinderen?

Ze kennen de gevaren achter social media nog niet (zijn volwassenen er überhaupt wel volledig van bewust) en kiezen kinderen hier zelf wel echt voor? Ze kunnen overigens nog niet inschatten wat social media voor bereik heeft en wat dit betekend. Plus willen ze wel dat zoveel mensen hun foto’s kunnen zien of zou wat meer privacy ook fijn zijn?

IMG_7990

Zelf zijn wij als aanstaande ouders hier ook wel mee bezig en kiezen wij er heel bewust voor om ons kleintje straks nog niet op social media te laten komen. Wellicht verandert onze mening hier op een gegeven moment over, maar dat denk ik eerlijk gezegd niet.

Tja er is veel te bespreken rondom dit thema en de foto’s die je rond ziet komen zien er vaak super leuk en schattig uit en kunnen juist ook weer inspiratie geven! Bijvoorbeeld qua kledingstijl voor kinderen of merken die kinderen dragen en die ik zonder Instagram nooit tegen gekomen was!

Er zullen voor en nadelen aan zitten en elke ouder zal zelf weten waarom zijn of haar kind wel of niet te zien is op deze kanalen en wat de rede daarachter is. Maar het is natuurlijk wel goed om over dit onderwerp na te denken als je kinderen hebt!

Wat is jullie gedachte hierover?

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Afbeelding afkomstig van Pinterest

Geef een reactie