Cinque Terre

Tijdens onze reis door Italië zijn we bij een prachtige plek uitgekomen, namelijk Cinque Terre! Dit gebied bestaat uit 5 dorpjes aan de Italiaanse kust en zijn alleen te voet bereikbaar!

We hadden gepland om naar Pisa te gaan, maar eenmaal daar aangekomen hadden we het na een uurtje al wel gezien. Cinque Terre stond hoog op ons lijstje, maar ja… 3 uur rijden is best veel! Ach waarom ook niet zeiden we tegen elkaar en hoppa daar gingen we! Na een prachtige auto tocht door de bergen, langs de kust en door hele schattige kleine Toscaanse dorpjes kwamen we aan in La Spezia.

La Spezia doet denken aan een typische badplaats en eigenlijk een beetje een jet set idee kregen wij erbij! Maar dat was niet waar we uiteindelijk heen wilde, wij gingen ervoor om naar Manarola te gaan. Een van de 5 dorpen in Cinque Terre.

We reden zover we konden en het uitzicht was vanuit daar al prachtig! Uiteindelijk konden we niet verder en zijn we te voet verder gegaan! Trappetjes op, bergjes af en daar waren we dan… Manarola!!

WAUW, wat een heerlijk dorpje is dit zeg! Naar mate we verder liepen verder we nog enthousiaster (voor zover dat nog mogelijk was).  Als je eenmaal het (piepkleine) centrum uitloopt en de route langs de berg neemt krijg je een prachtig uitzicht op dit fantastische dorpje!

IMG_8129

Nog een stukje omhoog klimmen en dan kun je dineren aan een schattig klein restaurantje en heb je het meest mooie uitzicht dat je, je maar kunt bedenken!

Voor iedereen die op zoek is naar nog wat last minute vakantie inspiratie… ga naar Cinque Terre het is er werkelijk prachtig!! En als je vanuit Toscane reist met de auto… het is een lange zit, maar een hele mooie en is het ook zeker waard!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie