Philips Kledingstomer

Er zijn twee dingen in het huishouden waar ik echt een enorme hekel aan heb. Het eerste is het naar beneden en naar de container sjouwen van vuilniszakken (het nadeel wanneer je 3-hoog woont) en het tweede is strijken.

Strijken vind ik verschrikkelijk en ontzettend veel werk. Strijkplank neerzetten, water in het strijkijzer en dan nog wachten tot het warm is. Als ik bedenk dat ik die stappen moet ondernemen om dat leuke maar gekreukte topje aan te doen beslis ik vaak dat een kreukvrije variant een makkelijkere optie is. Dit klinkt trouwens wel behoorlijk lui…

Maar toen kwam ik enkele weken gelden in aanraking met de kledingstomer. Een apparaat wat je in je hand kan houden, mega snel warm wordt en als een malle stoom produceert om je kleding fris en minder kreukelig te maken (volledig kreukvrij kunnen ze niet beloven). Uitproberen dus!

Er zijn ontzettend veel varianten op de markt van verschillende merken. Ik ben gegaan voor een kledingstomer van het merk Philips met een gemiddelde prijs voor een dergelijke kledingstomer.  Het model is GC360/30 Steam & Go en deze kledingstomer was afgeprijsd van €68 naar €54.

Philips Kledingstomer 4

Bij het openmaken viel me de grootte van het product gelijk op. Het was een stuk groter dan ik bedacht had. De kleuren en het design vind ik daarnaast erg mooi en strak.

Het paarse handvat is tevens het waterreservoir en uit de kop van het product komt de stoom. Daarnaast is er een knop aan de onderkant van de kledingstomer waarmee je daadwerkelijk kan stomen. Super makkelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk!

Bij het product wordt een handschoen geleverd waarmee je je hand kan beschermen wanneer je gaat stomen. Dit vind ik een erg goede en nette toevoeging want de stoom is erg heet maar je wilt soms wel je hand achter de stof houden om de stoom te begeleiden. Top toevoeging dus als je het mij vraagt!

De eerste stap om het product te kunnen gebruiken is om het eerst te vullen met water. Het waterreservoir zit in het handvat verwerkt en door het naar beneden te drukken kun je het eruit halen.

Aan de onderkant van dit reservoir vind je een rubberen afsluitknop dat je open kan maken om vervolgens te vullen met water. Met een gevuld waterreservoir kun je ongeveer 2 a 3 kledingstukken stomen voordat je het weer moet bijvullen.

Zoals het product belooft warmt het ontzettend snel op – onder 1 minuut. Dit is super fijn! Wanneer het product zich opwarmt kun jij al kleding aantrekken of kleding uitzoeken.

Zodra het product is opgewarmd kun je aan de slag en dit is ontzettend simpel omdat er maar een knop op het product zit. Wanneer je deze knop indrukt komt er stoom uit en kun je de kop van de kledingstomer van boven naar onderen over het kledingstuk laten gaan. Met de handschoen kun je de kop begeleiden of aan de onderkant van de stof trekken om het strak te houden. Je laat dus het kledingstuk aan een hanger hangen!

Wauw ik was echt verbaasd door het resultaat van deze kledingstomer. Het product is super makkelijk in gebruik en voor mij (dit is heel persoonlijk) maakt het mijn kleding kreukvrij en geeft het een ontzettend fris en schoon gevoel!

Voor & na foto

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen. Zo vind ik de kledingstomer behoorlijk groot en best wel zwaar. Daarnaast is het geen goedkope aankoop!

Wil jij volledig kreukvrij zoals het resultaat met een stoom strijkijzer? Dan is dit product niet voor jou. Maar wanneer je net als ik zelf een ontzettende hekel hebt aan strijken en een makkelijke oplossing zoekt dan is een kledingstomer absoluut een aanrader.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie