Een huis verkoop klaar maken

Een huis verkoopklaar maken - hello new home

Ben jij op het punt in je leven gekomen dat je je huis of appartement gaat verkopen? Dan komt er veel op je af! Want hoe zorg je ervoor dat je huis kopers aanspreekt? Reserveer maar alvast een weekend omdat je flink je armen uit je mouwen zal gaan steken.

Wij geven je hierbij tips die je makkelijk kunt toepassen, zelfs met een klein budget! Nadat je een makelaar hebt gekozen en alle contractuele afspraken hebt gemaakt (of je verkoopt je huis zelf) zal er waarschijnlijk een professionele fotograaf langskomen.

Goede foto’s zijn namelijk ontzettend belangrijk! Kopers oriënteren zich online en de foto’s moeten daarom perfect zijn zodat iemand ook in het “echt” wilt komen kijken. Hoe zorg je ervoor dat je huisje goed overkomt op foto’s?

Opruimen!
Wanneer kamers behoorlijk vol staan met meubels en prullaria kan een kamer / huis veel kleiner lijken dan het eigenlijk is! Dit is zonde want wanneer je dingen opruimt en opbergt tot na de verkoop kan dit een hele hoop schelen! Iedere koper is namelijk op zoek naar ruimtes die groot voelen.

Persoonlijke items
Een aantal foto’s in je huis is geen probleem maar wanneer je tientallen fotolijstjes in je huis hebt staan, gebruikte handdoeken ziet liggen of een keuken vol met persoonlijk servies is het voor een koper / kijker moeilijk voor te stellen dat dit zijn of haar huis kan worden. Zorg er dus voor dat je huis niet te persoonlijk voelt (tot je het verkocht hebt natuurlijk)!

Schoon
Dit is ook zo’n belangrijk onderwerp! Het ziet er gewoon niet fris en uitnodigend uit wanneer je stofwolken op een vloer ziet of schimmel in een badkamer. Een koper kan zich dan ook afvragen of er wel goed voor een huis gezorgd is. Met een fikse schoonmaakbeurt is dit zo opgelost en je kunt de sportschool een weekje overslaan.

Een huis verkoopklaar maken badkamer

Fix up
Wanneer je een aantal jaar in een huis hebt gewoond kunnen dingen natuurlijk beschadigt raken of simpelweg verouderd zijn. Bespreek dan vooral met je makelaar wat de moeite waard is om aan te pakken of te vervangen. Het witten van een huis kan al een totaal ander gevoel geven of het over tegelen van een muur omdat bijvoorbeeld tegels wat gedateerd zijn.

Beter goed gejat
Struin zelf eens Funda af en kijk welke foto’s je wel en niet aanspreken en waarom dit het geval is. Dit kun je dan (in een bepaalde mate natuurlijk) zelf toepassen in je eigen huis.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie