Couleur Café

Het festival seizoen is in Nederland al een aantal weken in volle gang! Maar ook buiten onze grenzen vind je toffe festivals.

Zelf moet ik toegeven dat ik in Nederland amper naar festivals ga omdat ik het vaak veel te druk vind en door bijvoorbeeld drank & drugs vind ik persoonlijk de sfeer niet altijd relaxed.

Maar dit jaar stond er wel een festival op de planning. Namelijk Couleur Café in Brussel wel te verstaan! Nu is Brussel niet de meest geweldige Europese stad als je het niet goed kent maar dames wat was dit een fijn feestje zeg.

Couleur Café vindt ieder jaar plaats aan de voet van het Atomium in Brussel. En wanneer je er onderdoor loopt is het absoluut een te gek en indrukwekkend bouwwerk. Om het Atomium heen is een groot park en dit blijkt de perfecte locatie voor een festival.

Couleur cafe brussel 1

De soort muziek op Couleur is urban en je vindt onder andere de volgende stijlen terug op vier grote podia: hiphop, funk, reggae, soul en blues.

Het is een festival waar echt alle soorten mensen en culturen samen komen. Super leuk om te zien en mee te maken dat dit ontzettend goed werkt. De verschillende culturen zag je daarnaast ook goed terug op het food truck terrein waar je echt elke keuken wel kon proberen.

Daarnaast mag je kinderen tot 10 jaar gratis mee naar binnen nemen en dat deden ontzettend veel mensen. Voor de kids is er ontzettend veel te doen en iedereen houdt dan ook rekening met ze. Dit is een super goede setting om je kids mee naartoe te nemen om ze verschillende muziek te laten ervaren! Een babysitter is dus niet nodig, mee die kids.

Qua artiesten komen er zowel internationale als lokale artiesen! Dit jaar stonden bijvoorbeeld Selah Sue, Stikstof, Gregory Porter en Leon Bridges in de line-up.


Wanneer je net als ik houd van urban music maar ook een relaxte setting wilt dan is Couleur Café absoluut een aanrader!

https://www.couleurcafe.be/nl/

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie