Film Review | Whiplash

Ondanks dat ik een echte filmjunkie ben zijn er altijd goede films die ik nog nooit heb gezien. Ik vind daarom niks leukers dan wanneer iemand mij een echt echte goede film laat zien!

Voor deze keer was dat de film Whiplash. Qua naam had ik hem al redelijk vaak voorbij zien komen maar nooit kwam het in me op om hem daadwerkelijk te kijken. Tot nu!

Whiplash_2

Jarenlang heb ik zelf saxofoon gespeeld en ja ja ook in een orkest (met alle toeters en bellen). Het klinkt corny maar samen muziek maken is mega leuk om te doen. Zeker wanneer het na heel lang oefenen perfect klinkt! En wanneer ik het simpelweg niet voor elkaar kreeg was ik ook erg goed in het playbacken met mijn sax – sorry not sorry!

Nu vertel ik dit omdat de film Whiplash over een jonge muzikant, een drummer gaat die ontzettend gedreven is en het wil maken.

Andrew zit op het conservatorium en wil dolgraag deelnemen aan de klas der klassen onder leiding van de dirigent Fletcher. Een man voor wie alle studenten bang lijken te zijn maar waarvan ook alle studenten willen dat hij hen mag en hen ziet. Maar ben je er nog wel zo blij mee wanneer je door hem gezien wordt? That’s the question!

Whiplash_4

Jeetje wat een meeslepende film is dit zeg! Je leeft ontzettend mee met Andrew en de muziek in de film is super aanstekelijk! Door de manier van filmen voelt het alsof je er echt onderdeel van uitmaakt.

Ik ga er niet teveel over verklappen want dat is echt zonde maar dit is de beste film die ik de laatste maanden heb gezien (en dat waren er nogal veel). Het is absoluut geen nieuwe film (2014) maar naar mijn idee heeft de film niet genoeg aandacht gehad wat het wel verdiende!

Imdb:
https://www.imdb.com/title/tt2582802/

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie