Vriendschap

“Sluit niet snel vriendschap, maar blijf eenmaal gesloten vriendschap altijd trouw”  Socrates 

Vrienden, we zijn er allemaal bekend mee. Ze komen in ons leven en we zien meerdere soorten vriendschappen voorbij komen. Sommige komen kort in ons leven anderen vriendschappen zijn voor het leven.

Maar wat kunnen we nou eigenlijk verwachten van onze vrienden en wat zijn wij bereid te geven?

Wij hebben elkaar  via onze vriendjes leren kennen. Een aantal overeenkomsten die we toevallig hebben is dat we beide een relatie met een Amsterdammer hebben en beide in Eindhoven geboren zijn! Inmiddels is hebben we een hele waardevolle vriendschap opgebouwd die er vandaag de dag in resulteert dat we samen Dutch Gigil opgezet hebben! We voelen elkaar aan en geven elkaar de ruimte daar waar nodig is.  Er is geen jaloezie en we gunnen elkaar juist alles! We waarderen elkaar!

 

Dat laatste stukje elkaar waarderen is zo belangrijk!

Afgelopen week kwam dit onderwerp aan bod en hadden we het over vriendschappen waarbij je, je soms opgelaten bij voelt of een schuldgevoel door krijgt. En tja wat doe je dan? Hoe ga je hiermee om? In elke vriendschap kan het soms even lastig zijn.

Wat als de ander je niet goed begrijpt? We kwamen tot de conclusie dat een echte vriendschap niet gaat om elkaar veel zien maar het erom gaat dat als er contact is dit goed is en je ruimte mag vinden aan te geven wat je voelt.

Ook besefte we ons dat vriendschap vandaag de dag anders zal zijn als vroeger. Alles gaat tegenwoordig zo snel en je hebt iemand zo even een appje gestuurd. Waardoor je de vraag kunt stellen waar zit de kwaliteit hem dan in?

Wij weten in ieder geval een ding, vriendschap is een investering die je maakt maar ook een avontuur waar je volledig jezelf in mag zijn!

En.. weten jullie al wanneer jullie weer met jullie vrienden gaat afspreken? Wij gaan vandaag maar weer eens gezellig lunchen en lol maken!

En voor onze lieve vriendinnen:

Bedankt voor de mooie momenten met jullie en de mooie momenten die nog komen gaan!

Veel liefs,

Lotte en Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie