Bananen ijstaartjes

Wat een heerlijk weertje is het toch! Zo mag het wel elke dag zijn van mij! Met dit weertje houd ik ervan om veel fruit te eten en het liefst ook veel ijsjes (hallo calorieën!).

Zelf ben ik een enorme zoetekauw en ik ben ook echt gek op zoet fruit zoals bananen! Maar er is een ding waar je me ‘s nachts wakker voor kunt maken: CHOCOLADE!!! Hmmm wit, melk, caramel zeezout het maakt niet uit ik lust het allemaal! En laten bananen en chocolade nou eens perfect zijn om te combineren in een recept!

Wat heb je nodig?

  • Rijpe bananen (zoveel je zelf wilt!)
  • Smelt chocolade (die van Verkade is super lekker!)
  • Amandelschaafsel
  • Geraspte kokos
  • Nootjes

Laat de chocolade au bain marie smelten. ALs je speciale smelt chocolade gebruikt gaat dit vrij snel! Let wel op dat er geen water bij de chocolade kan komen!! Dit is mij de eerste keer overkomen en ik kon alles weggooien!

Snijdt ondertussen de bananen in kleine plakjes en laat de schil er nog omheen! Zo wordt je banaan minder snel bruin!

Roer de chocolade regelmatig en als deze helemaal gesmolten is giet je met behulp van een lepel wat op de schijfjes banaan.

FullSizeRender 8

Strooi wat amandelschaafsel, geraspte kokos en nootjes over de chocolade en leg de stukjes kort in de vriezer!

Haal de stukjes uit de vriezer en haal de schil er voorzichtig af!

En voila je taartjes zijn klaar! Trust me girls ze zijn er super lekker!! En heerlijk koud tijdens dit warme weer!

FullSizeRender 12

Fijne zondag nog lieve allemaal!

Liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie