Equality

After Wines Equality

Al jaren blijf ik me verbazen over het verschil in het salaris tussen mannen en vrouwen die hetzelfde werk uitvoeren.

Het is ondertussen 2018 en vrouwen hebben keer op keer bewezen dat zij perfect in staat zijn om hetzelfde werk als mannen te kunnen doen of beter. Maar waarom blijft het dan nog steeds in vele gevallen onmogelijk om ons voor hetzelfde werk hetzelfde salaris te betalen?

Volgens onderzoek van Het College discrimineren werkgevers niet bewust – gelukkig! Maar dit is ook gelijk een pijnpunt want waarom is dit dan wel het geval?

Daar is niet een reden voor aan te wijzen maar het zou met algemene verschillen tussen mannen en vrouwen te maken kunnen hebben. Zoals onderhandelingstechnieken, bescheidenheid en het omgaan met conflicten.

Maar naar mijn mening zou het verschil tussen mannen en vrouwen niet een reden mogen zijn voor het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen. Daarnaast zouden we onszelf niet hoeven te veranderen om dit te bewerkstelligen. Gelukkig zijn veel politieke partijen het hier mee eens en willen dit dan ook aanpakken.

After Wines Equality 2

Maar ook wij kunnen er wat aan doen. Dames laten we ons niet bij dit verschil neerleggen. Knok voor hetzelfde salaris voor niet alleen jezelf maar ook voor alle meisjes die nu opgroeien! Ben trots op het werk wat je doet en overboord die bescheidenheid want op goed werk mag je altijd trots zijn.

Girl, you got this!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie