Palma de Mallorca

Relaxen bij het hotel, een mooie wandeling maken door het oude centrum of genieten van avondje stappen. Mallorca is een zeer veelzijdig eiland waar zowel jong als oud prima kan vertoeven!

Ik kan me nog herinneren de eerste keer dat ik aankwam op Mallorca en ik reed met de bus van het vliegveld naar het hotel. We kwamen al snel door het oude centrum en reden langs de haven! Die lekkere zeegeur die op het hele eiland hing gaf een heerlijk vakantiegevoel!

Veel mensen zullen denken ach Mallorca weer zo een zon, zee, strand vakantie ik wil eens wat anders. En je kan inderdaad ervoor kiezen lekker te relaxen, cocktail in de hand en lekker aan het strand liggen. Maar er is veel meer te doen!!

Ik heb zelf het eiland (jammer genoeg) niet helemaal ontdekt, maar ik zou zeker nog eens terug willen om dit te gaan doen! Wel ben ik in het oude centrum geweest van Palma de Mallorca en wat heb ik mijn ogen hier uitgekeken!!

De prachtige oude gebouwen, de karakteristieke kleine straatjes die soms zo stijl zijn dat je na een wandeling ook nog eens een work-out gedaan hebt! De grote winkelstraat die werkelijk soms nog mooier is als de winkels zelf!

FullSizeRender 10

Mallorca ligt op nog net geen 2 uur vliegen van Amsterdam, om heel specifiek te zijn op 1 uur en 58 minuten! En in de zomer is het er heerlijk warm, ideaal dus om met je kleine naar toe te gaan of als je snel toch nog even ertussenuit wilt!

Palma de Mallorca, ofwel Palma is de belangrijkste stad van het eiland en is opgericht door de Romeinen. Dat vindt je ook overal terug! Met als mooiste en meest bekendste voorbeeld de kathedraal La Seu.

FullSizeRender 8

beelden afkomstig van Pinterest en holiday-guru

Voor iedereen die graag een relax vakantie wil mixen met toch wat cultuur en hiervoor zeker niet te ver van huis wil zijn raad ik aan om naar Mallorca te gaan! Ik zelf ga dit eiland zeker nog een keer verder ontdekken want de afgelopen vakantie was daarvoor veel te kort!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie