VR Arcade

Vergeet lasergamen, paintballen en karten! Voor een volgend vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of vriendendagje moet je naar de VR Arcade in Amsterdam-Noord.

Met mijn werk gingen we hier laatst naartoe en het was ontzettend tof (en spannend) om te doen! Maar wat is het dan precies?

In een VR omgeving speel je samen met bijvoorbeeld je vrienden een spel. Je begint in een grote lege ruimte waar je samen met je team je uitrusting krijgt. Wat hoort er allemaal bij? Een rugzak, een helm en een geweer met sensoren zodat de camera’s in de ruimte weten waar je bent en je teamgenoten dit dus ook zien.

Dan begint het echte werkt! Je zet je bril op en krijgt vervolgens in een VR omgeving instructies wat het spel gaat inhouden, hoe je alles moet vasthouden en waar je rekening mee moet houden. De eerste paar minuten met zo’n bril op zijn echt zo gek! Je kan jezelf namelijk niet zien maar de andere wel. Super tof maar ook erg wennen.

Na uitleg begint het spel! Wij hadden het spel waar je zombies moet afknallen met je team en zo naar een volgend level kan komen. De bedoeling is om zoveel mogelijk levels te behalen. Wij waren het eerste team en hadden dus totaal geen idee wat er op ons af zou komen.

Na enkele secondes was dat heel duidelijk en werd het eerste level vooral veel gillen en om ons heen schieten. Te hilarisch trouwens dat de andere teams konden meekijken en meeluisteren. Het eerste level vond ik mega spannend omdat de zombies heel dicht bij je komen en er best eng uit zien. Hier wen je ook vrij snel aan en dan wordt het erg leuk.

VR_4

VR_5

Hoe verder in het spel hoe beter je gaat samenwerken met je team en hoe beter je erin wordt. In plaats van alle regulieren uitjes is dit echt een hele leuke afwisseling en totaal wat anders!

Wil je nu zelf ook VR gaan zombie knallen? Neem dan snel een kijkje op de website van de VR Arcade:
https://www.vrarcade.nl/nl

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie