Curaçao | Part 3

Curaçao is een heerlijk eiland maar wat zijn nou de beste plekken om te verblijven tijdens je vakantie? Daar gaat deze derde blog over!

Ondanks het feit dat Curaçao niet een heel groot eiland is, is het toch slim om na te denken waar je precies wilt verblijven wanneer je er bent. Wanneer je bijvoorbeeld iedere dag naar de strandjes richting Westpunt wilt is Piscadera / Willemstad een slimmere optie ten opzichte van bijvoorbeeld Jan Thiel.

Maar voor welk deel je ook kiest, overal zijn schitterende resorts / hotels en huisjes te vinden!

Jan Thiel
Voor veel Nederlanders is Jan Thiel het meest bekende gedeelte van Curaçao om te verblijven. Het ligt in het Zuidoosten van het eiland en is ten opzichte van de andere gebieden wat verder weg van bijvoorbeeld Willemstad. Maar dit los je snel op met het huren van een auto.

Op Jan Thiel heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Een mooi strand, fijne resorts en goede restaurants!

Je vindt hier vier verschillende resorts: Chogogo, Morena, Papagayo en Livingstone.
Mijn favoriete resort hier is Chogogo. Het is een super mooi park met vrolijke en fijne huisjes. Het is niet mega luxe maar daardoor kun je er ook verblijven voor fijne prijsjes!

Curacao part 3 verblijfplaatsen Jan Thiel Chogogo Resort
http://www.janthiel.nl


Willemstad
Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en hier heb je ook erg leuke plekjes om te verblijven. Het is allemaal wat kleinschaliger opgezet omdat je in het centrum bent maar daardoor is het juist ook erg knus en gezellig!

Scuba Lodge is naar mijn idee het tofste hotel op Curaçao. Een echt boutique hotel dat gevestigd is in panden uit het jaar 1800. Mega tof! Je kunt hier trouwens hotelkamers huren maar ook appartementen.

Curacao Part 3 verblijfplaatsen Scuba Lodge Willemstad
http://www.scubalodge.com
Curacao Part 3 verblijfplaatsen Scuba Lodge Willemstad zwembad
http://www.scubalodge.com

Blue Bay
Blue Bay is een grote mooie baai op Curaçao en er is een heerlijk park / resort bijgekomen. Het ligt erg centraal gelegen ten opzichte van Willemstad, de stranden en de supermarkt maar toch heb je niet het idee dat je je midden in de hectiek bevindt.

De huisjes zijn allemaal super ruim opgezet en je hebt er meerdere zwembaden, restaurants en natuurlijk toegang tot het mooie strand waar je perfect kan snorkelen en duiken.

Ook een groot voordeel is dat het vlakbij Kokomo beach ligt waar je veel toffe feestjes hebt!

Curacao Part 3 verblijfplaatsen Blue Bay Resort
https://www.bluebay-curacao.com/nl

 

Piscadera
Mijn moeder is geboren op Curaçao en daarom hebben mijn ouders een aantal jaar geleden besloten om een huisje te kopen op Piscadera. Hier verblijven wij daarom de laatste jaren wanneer we op het eiland zijn en dit fijne huis is ook te huren. Super fijn voor wanneer je bijvoorbeeld met familie gaat of met vrienden!

De plek is ideaal aangezien het op 5 minuten rijden van Willemstad ligt en je bent ook erg snel bij de stranden op Westpunt.

http://www.villalunacuracao.nl/

Curacao part 3 verblijfplaatsen Villa Luna Piscadera
Villa Luna

 

Westpunt
Dit is niet de meest logische locatie waar mensen aan denken wanneer ze een verblijfplaats boeken voor een vakantie op Curaçao.

Ben je op zoek naar de ultieme rust ver weg van Willemstad dan is Kura Hulanda Lodge de perfecte locatie. Het is een mooi resort ver weg van alle drukte maar super dicht bij de mooiste stranden van het eiland. Let er wel op dat je in de avond niet makkelijk even snel op en neer kan naar Willemstad.

Curacao Part 3 verblijfplaatsen Kura Hulanda Lodge Westpunt
https://www.booking.com/hotel/cw/kura-hulanada-lodge-and-beach-club.nl.html

 

Waar houden jullie meer van? Resorts, hotels of huisjes?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie