DIY |Moodboard maken

Moodboards zijn het ultieme middel om een stijl visueel te maken!

Wil je bijvoorbeeld je interieur aanpassen maar weet je nog niet 100% procent zeker wat je stijl is dan is een moodboard ontzettend handig. Trouwens ook wanneer je een stijl hebt maar bijvoorbeeld een houvast wilt hebben qua kleuren en texturen.

 

Het samenstellen van een interieur doe je vaak niet in een dag en in een winkel kan het soms moeilijk zijn om te bepalen of een item of een kleur bij de rest past. Met een moodboard los je dat gemakkelijk op! Wanneer het bij je moodboard past dan past het bij de rest. Ideaal!

Er zijn verschillende manieren om een moodboard te maken.

Papier
Dit is de traditionele manier om een moodboard te maken. Zelf raad ik aan om een stuk karton te halen omdat dit een stuk steviger is en je het bijvoorbeeld rechtop kan zetten. Je kan natuurlijk lijm of een pritstift gebruiken maar lijmspray is het meest makkelijke en deze kun je halen bij bijvoorbeeld de Hema.

 


Digitaal
Tegenwoordig kun je ook heel makkelijk digitaal een moodboard maken. Dit is super handig en dan hoef je ook geen foto van je moodboard te maken.

Twee apps die ik hiervoor gebruik zijn:

  • Plotboard
  • Layout

 


Voor een interieur moodboard kun je van alles gebruiken. Plaatjes uit tijdschriften, verfstalen uit de bouwmarkt en bijvoorbeeld stofjes. Alles wat jouw gewenste stijl goed laat zien!

Voor online sfeerbeelden is Pinterest natuurlijk perfect maar ook websites van verschillende interieur bladen zoals VT Wonen en Elle Decoration.

Maak jij weleens een moodboard?

Ps. de foto’s zijn gemaakt door Jean Haasbroek:
https://haasbroek.myportfolio.com/projects

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie