Vaderdag is coming

Morgen is het weer zover, dan mogen alle vaders weer even in het zonnetje gezet worden. Omdat we in de After Wines graag wat dieper ingaan op de onderwerpen willen we deze keer het vaderschap eens onder de loep nemen.

Momenteel ben ik zelf zwanger en wordt mijn man dus voor het eerst papa en zal dit ook zijn eerst vaderdag zijn. Iets wat mij al wel vaak opgevallen is, is dat alle aandacht voornamelijk naar mij uit gaat. Natuurlijk begrijp ik dat ik degene ben die ons kind draagt en mensen sneller aan mij vragen zullen stellen, maar toch merk je vanaf dat moment al dat vaders anders benaderd worden. Alsof ze er minder mee van doen hebben en alleen moeders op die roze wolk zitten.

Gelukkig hebben wij een verloskundige die ook regelmatig mijn man hierbij betrekt! En ik denk dat dit juist goed is omdat hij de baby niet kan voelen. Als moeder ben je zodra je zwanger bent elke dag bewust van het feit dat er een klein wondertje in je buik zit en voel je dat wondertje ook! Maar voor de mannen is dit toch anders! Ik roep mijn man heel vaak zodra ons kleintje ook maar enigszins beweegt! En ik ben ook blij dat we een extra echo gehad hebben zodat hij haar kan zien!

Na de bevalling wordt er van mannen verwacht dat ze al snel weer aan het werk gaan en dat hele hechtingsproces dus voor een groot deel langs hen heen laten gaan.

Dit begint al bij hoe het wettelijk verlof geregeld is rondom de geboorte. Ik blijf mij dan ook afvragen waarom mannen maar zo weinig tijd krijgen om deze gigantisch mooie verandering in hun leven een plekje te geven.

Vaak wordt er gesproken over het hechtingsproces tussen moeder en kind, maar voor vaders is dit net zo belangrijk!  Gelukkig komt er (heel) langzaam maar zeker wel wat meer verandering in. Steeds meer onderzoeken wijzen ook uit hoe belangrijk vaders zijn in de opvoeding!

Dus lieve mama’s laten we de papa’s maar eens goed in het zonnetje zetten morgen en ze samen met de kinderen veel liefde en aandacht geven!

Wat ik morgen ga doen? Ik heb een ultieme papa survival box samengesteld met allemaal leuke dingetjes die hij straks als ons kleintje geboren is wel kan gebruiken! Ik houd ervan om de cadeautjes zo persoonlijk mogelijk te maken en te kijken wat echt bij deze nu al top papa past!!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie