Peewee |Laboutin onder de kattenbakken

Mahtisse en Yoda zijn onze katten en ooooh zo lief en schattig! Toen we de beslissing maakte om katten te nemen kwamen daar nog veel meer extra keuzes bij.

Wat voor soort katten? Twee mannetjes, twee vrouwtjes of juist gemengd? Wat voor voer zouden wij onze katten willen geven? Wat voor speeltjes hebben ze nodig? Maar ook de keuze voor een kattenbak kwam aan bod – hele bijzondere gesprekken levert dit trouwens op! En hele bijzondere blogs.

Omdat onze katten twee Maine Coons zijn moest de kattenbak een XL formaat hebben omdat de poezenbeestjes zich natuurlijk wel vrij moeten kunnen bewegen tijdens een toiletbezoekje.

Maar waar ik ook overna dacht was het soort vulling van een kattenbak. Ik heb er namelijk een hekel aan wanneer je een ammoniak achtige geur in je huis krijgt door kattenplasjes. Dus met die achtergrond ging ik op zoek naar een geschikte kattenbak.

Al snel kwam ik uit bij het merk Zweedse merk PeeWee. De naam alleen al vind ik echt hilarisch voor een kattenbakken merk.

Peewee_3

Maar er zijn meerdere redenen waarom ik erg blij ben met PeeWee en het iedere katmommy kan aanraden. Omdat:

  • 100% natuurlijk & afbreekbaar

De korrels worden gemaakt van het zaagsel van Zweedse bomen en ze worden puur onder hoge druk samengedrukt. Voor dit proces wordt dus ook geen chemische troep gebruikt.

  • geen vieze geurtjes

Het zaagsel heeft een absorberend vermogen en neutraliseert de vieze kattenplas geur. Hier was ik voor het testen best sceptisch over maar het heeft bij ons nog nooit naar ammoniak geroken – top top top

  • handig systeem

De kattenbak bestaat uit drie onderdelen. De deksel, de onderbak en een tussenbak met gaatjes. Wanneer er op de korrels geplast wordt vallen ze uit elkaar in zaagsel en zakt dat naar de onderbak waardoor de kat altijd schone korrels beschikbaar heeft!

Peewee_4.jpg

Zien hoe het systeem werkt (te leuk dat hier een filmpje van is gemaakt)!
https://youtu.be/cEBF1yNlX9M

Er zijn trouwens verschillende maten kattenbakken beschikbaar en je kunt meer informatie vinden op de eigen website.
http://www.peeweenederland.nl/het-systeem.html

Wat mij betreft een top systeem en een happy cat is een happy catmommy!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie