Een tuintje in een fles

Zelf ben ik een echte ramp met planten! Op een of andere manier weet ik ze altijd dood te maken. Teveel water, te weinig water, te veel zon en te weinig zon. Keer op keer eindigt mijn groen in een hoopje ellende.

Dus toen ik voor het eerst een ecosysteem in een fles zag was ik gelijk geïntrigeerd! Het ziet er namelijk fantastisch uit en het heeft schijnbaar geen verzorging nodig.

Kijk dat heb ik dus nodig! Want groen in huis brengt echt dat beetje extra en de natuur naar binnen. Daarnaast zijn de mini – ecosystemen schitterende blikvangers in je huis!

Hoe werkt dat dan precies? Nou dat heb ik voor je uitgezocht!
Er zijn twee verschillende soorten:

Open fles
Wanneer de fles of glaswerk open is dan moet je het zelf water geven. Daar krijg ik het al een beetje benauwd van omdat ik mijn planten of verdrink of laat uitdrogen.


Dichte fles
Dit is dus een mini – ecosysteem dat alleen maar licht nodig heeft.
Water verdampt in de fles en sijpelt via de randen weer terug naar de grond. Wanneer een blaadje bijvoorbeeld dor wordt dan dient dit weer als voeding voor de grond. Ik krijg hier dus een heel circle of life gevoel bij (Thanks Lion King)!


Je vindt deze flestuintjes tegenwoordig bij redelijk wat winkels zoals Hutspot en Loods 5 maar er zijn ook specifieke webshops voor.

https://growingconcepts.nl/?gclid=Cj0KCQjwxN_XBRCFARIsAIufy1bNPbPlWkuhxrSS29zgl447BEF6xcnA8Xecyief4yX8baOxftZkzb8aAhA1EALw_wcB

https://wonderlijkwoud.nl/

http://www.flessengroen.nl/

Op de website van Intratuin laten ze zien hoe je zelf zo’n ecosysteem maakt – tof!
https://inspiratie.intratuin.nl/diy-planten-terrarium/

tuininfles_5
Beeld afkomstig van Intratuin

Hebben jullie groene vingers? Of is dit voor jullie ook een verademing?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie