Mommy bodies

De afgelopen weken lijkt er een positieve trend ingezet te zien wat betreft de kijk op de lichamen van vrouwen na hun zwangerschap. Hear Hear!

Afgelopen jaren zag je het namelijk steeds meer voorbij komen. Schitterende vrouwen met een pasgeboren baby in een schaars lingeriesetje met een plattere buik dan ik ooit in mijn leven zou hebben. Hoe kan dat?!

Maar wat doet dat ook met zwangere en net bevallen vrouwen? En onze visie op hoe onze lichamen “horen” te zijn?’

Wanneer je geboren bent met deze killer genen dan is het alleen maar heel fijn wanneer je weer snel in je spijkerbroek past. Maar bij de meeste vrouwen is dit simpelweg niet het geval en zou het naar mijn optiek ook geen focus punt hoeven te zijn in de eerste weken na de geboorte van je wondertje!

Want laten we eerlijk wezen, je hebt er 9 maanden over gedaan om die kleine te laten groeien in je buik om vervolgens op de wereld te zetten en dan mag je lichaam er ook even de tijd voor krijgen om weer in shape te komen. In dat prachtige lijf heeft namelijk je mooiste cadeau ooit gegroeid en dat is natuurlijk te zien! En het is simpelweg prachtig!

Daarom ben ik er zo blij mee om te zien dat onze kijk hierop veranderd. De vrouwen die hun echte lichaam al laten zien zoals bijvoorbeeld Serena en Marlieke Koks zijn naar mijn idee echte heldinnen en laten juist zien hoe mooi ze wel niet zijn na hun bevalling.

Mommy_3

Laten we daarom liever voor elkaar en voor onszelf zijn en niet de onmenselijke druk voelen van die platte buik 2 weken na de bevalling! Luister goed naar je lichaam en doe vooral wat goed voor jou voelt en daar heeft iedereen zijn eigen tijdsplanning voor!

Jullie zijn prachtig!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie