Curaçao | Part 2

Bon dia dushi’s. Yes het is weer zover, de tweede blog over Curaçao. Van veel mensen hoor ik dat ze een week Curaçao vaak voldoende vinden omdat ze het dan wel met het strand hebben gezien maar er is juist heel veel te doen als je het maar weet te vinden!

Vandaag staat deze tweede blog daarom in het teken over dingen die er allemaal te doen zijn op dit droomeiland.

Windsurfen / Kitesurfen

Curacao_13
Windsurfing Curaçao

Op Curaçao staat 9 van de 10 keer veel wind. Dit is niet alleen heerlijk voor wat verkoeling maar ook ideaal wanneer je van zeilen en surfen houdt! Aan het Spaanse water vind je een windsurf en sup school voor lessen maar waar je ook materiaal kan huren. Perfect voor een actieve dag!
http://windsurfingcuracao.com/nl/leer-windsurfen/

Klein Curaçao


Klein Curaçao is niet alleen een schitterend onbewoond eiland maar ook een tof dagje weg. Het varen er naartoe is super ontspannend en mooi. Op klein Curaçao kun je het eiland ontdekken en snorkelen op zoek naar schildpadden. Ik raad aan om met de catamaran tour naar het eiland te gaan omdat dit een kleinere groep is en even wat avontuurlijker!
http://www.bountyadventures.com/Curacao_Klein_Curacao_NL.html


Wandeltochten

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op Curaçao bent maar je kan hier echt super mooie wandeltochten maken met adembenemend uitzicht! Je hebt super veel wandeltochten en onderstaande twee zijn in ieder geval het noemen waard.

  • Sint-Christoffelberg
    Dit is berg op het eiland en gelijk het hoogste punt. Let er wel op dat je niet midden op de dag gaat lopen omdat de zon te fel is.
  • St Michiels Berg
    Dit is een berg bij de zoutvlaktes van Curaçao. Het leuke aan deze berg is dat je uitzicht hebt op zee en de zoutvlaktes waar de flamingo’s van het eiland leven.


Kokomo feesten (Full moon party)
Curacao_14
Een fijne vakantie is vaak niet compleet zonder een tof feestje. Kokomo is niet alleen een heel mooi strand maar is ook een locatie voor veel feesten en concerten.
http://www.kokomo-beach.com/


Duiken / Duikscooter
Curacao_15
Een no brainer maar duiken kun je hier natuurlijk ontzettend goed en er zijn ontzettend veel duikscholen. Helaas kan ik niet duiken vanwege problemen met mijn trommelvliezen maar wel heerlijk snorkelen!

Op Pirate Bay kun je trouwens ook de onderwater wereld verkennen op onderwaterscooters – wait what?! Dit ziet er echt zo maf maar grappig uit en ideaal voor wanneer je net als ik zelf niet in staat bent om te duiken.

Curacao_16
aquafari.net

http://aquafari.net/index.html


Buggy / quad rijden
Ben je niet heel sportief aangelegd maar wil je er wel erop uit? Kijk dan eens naar buggy rijden. Met deze stoere wagentjes rijd je over het ruige landschap en stop je op super mooie plekken.
http://www.atvbuggytours.com/

Kura Hulanda / Slavernij museum in Willemstad

Curacao_17
Lonely Planet

Zin in wat cultureels? Geen probleem! Ik het centrum van Willemstad vind je het Slavernij Museum. Geen vrolijk onderwerp maar wel super goed om bij stil te staan.
https://www.lonelyplanet.com/curacao/willemstad/attractions/museum-kura-hulanda/a/poi-sig/365855/357963

Willemstad / Sambil
Zin om te shoppen? Dat kan natuurlijk ook in Curaçao. In het centrum van Willemstad kun je heerlijk winkelen en een stop maken voor een (of meerdere) ijsje bij het Riffort. Wanneer je in Willemstad bent loop dan vooral even langs de drijvende markt – super gezellig! Daarnaast is er enkele jaren geleden een nieuw en groot winkelcentrum geopend: Sambil. Dit is een overdekt centrum maar dit kan juist heel fijn zijn wanneer het regent of wanneer je net wat teveel zon hebt gezien.
http://www.sambil.cw/curacao/

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie