Atelier Sukha

“Sukha; the joy of life”

Neutrale kleuren, rust, kunst en prachtige natuurlijke materialen. Dit omschrijft een van mijn favoriete winkels in Amsterdam namelijk; Atelier Sukha. Dit super leuke winkeltje is te vinden in de Haarlemmerstraat!

Elke keer als ik hier binnenkom word ik helemaal gelukkig! Je kunt er terecht voor prachtige kledingstukken, meubels, accessoires en kunst.

Wanneer je de winkel binnenkomt kom je vanuit een zeer drukke straat in een oase aan rust. Alle kleuren zijn op elkaar afgestemd en lopen in elkaar over, of het nou om kleding gaat of interieur alles klopt. Achterin de winkel vindt je een grote tafel en door het grote raam in het plafon komt er zoveel licht binnen wat een hele fijne sfeer geeft! Ruimte!!

Op hun (net zo mooie) site zie je precies waar zij voor staan, rust, ruimte, creatie, tijdloos, natuurlijke materialen en alles wat met liefde gemaakt is. Dit merk je ook als je de producten die zij verkopen ziet. Het zijn misschien geen goedkope producten, maar kwalitatief heel fijn en passen (naar mijn idee) overal bij!

Hun eigen Sukha Atelier label wordt gecreëerd in Nepal en India. Zij bieden de mensen daar een kans om op een eerlijke manier geld te verdienen (daar kunnen grote bedrijven nog wel eens een lesje uit leren!) en een goede basis te geven.

FullSizeRender 13

Iets waar ik later pas achter kwam, maar wat ik enorm mooi vindt is dat er ook een Sukha stichting is. Deze stichting biedt kinderen in Nepal die een of beide ouders verloren hebben de kans om te studeren en geeft hen een kans in de maatschappij. Daarnaast geven ze ook steun aan een aantal weeshuizen waar een aantal van de kinderen wonen die via de Sukha stichting educatie krijgen. Een prachtig initiatief!! En goed om te weten, het bestuur van de Sukha stichting werkt hier vrijwillig, de giften die gedaan worden gaan regelrecht naar de kinderen toe.

Foto’s afkomstig van de Atelier Sukha Instagram pagina

De warmte van deze winkel vindt je overal in terug. Ik raad iedereen aan om een kijkje in de winkel te nemen en mocht het te ver zijn, neem dan zeker een kijkje op de site!!

http://www.sukha.nl

Neem ook zeker een kijkje op hun Instagram pagina, deze is heel mooi en zeer inspirerend!!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie