Urban Cotton Amsterdam

Op een zaterdagochtend was ik te vroeg voor mijn afspraak bij de kapper La Maison aan de Rozengracht. Een rondje door deze mooie straat ging zeker nog lukken waardoor ik terecht kwam bij de inspirerende woonwinkel Wulf Wonen (aanrader!). 

Zonder specifiek naar iets op zoek te zijn liep ik een rondje door de winkel. Vanaf het eerste moment in de winkel werden mijn ogen getrokken naar twee schitterende wandkleden. Muurdecoratie zoals ik het nog niet eerder had gezien – echte eyecatchers!

LadyinBlue_A5_preview (1)

Hier moest ik meer van weten! De wandkleden bleken van het merk Urban Cotton Amsterdam en voor ik het wist bladerde ik door boeken met beschikbare wandkleden samen met de verkoper en waren we een half uur verder – shit mijn afspraak bij de kapper!

Bij de kapper heb ik gelijk het merk opgezocht en heb ik contact met ze opgenomen om mijn enthousiasme met hen te delen en te vragen of ik een blog over dit toffe merk kon schrijven. 

Snel was er contact en werd er een afspraak gemaakt in het ultra hippe Amsterdam Noord waar Urban Cotton ook gevestigd is. We spraken af bij Pllek en er volgde een ontzettend leuk en inspirerend gesprek.

Urban Cotton Amsterdam is opgericht door een stel dat vier jaar geleden besloot te verhuizen naar Amsterdam Noord. Een tof appartement was een feit maar het bleek nog erg lastig om een goede oplossing te vinden voor de grote witte muren (waar ken ik dat van). Wandkleden sprak hen beide erg aan maar dat bleek voor dat soort oppervlaktes al snel onbetaalbaar en onvindbaar.

Daarom gingen ze zelf op zoek naar een oplossing voor hun eigen behoefte en kwam daarmee ook het idee voor Urban Cotton Amsterdam. Met beide handen grepen ze het idee aan om er vanuit huis een bedrijf van te maken – ontzettend stoer! Het eerste jaar bestond uit het zoeken naar de juiste stoffen, leveranciers, designers en alles wat er bij het opzetten van een bedrijf bij komt kijken.

Urban Cotton Amsterdam was het eerste volle jaar alleen beschikbaar via de webshop en de eigenaren runde het bedrijf dit eerste jaar naast hun eigen fulltime banen. Na werk werden er tot diep in de nacht pakketjes ingepakt om vervolgens weer vroeg naar hun werk te gaan.

Het merk groeide snel en is vandaag de dag exclusief verkrijgbaar bij de vele honderden verkooppunten in Nederland waaronder Wulf Wonen aan de Rozengracht. Met Urban Cotton Amsterdam is er een wandkleden merk opgericht dat stoer, urban, betaalbaar en bovenal uniek is!

to-make-my-point_silk_150W_3-F-

De designers staan voor het merk voorop en Urban Cotton wil hen een platform bieden om hun werk naar buiten en in woonkamers te brengen maar ook om hen met hun werk verder te laten groeien zodat ze van hun mooie werk kunnen leven.

Met verschillende soorten creatievelingen worden samenwerkingen aangegaan waarvan hun werk goed uitkomt op een wandkleed. Dit kunnen bijvoorbeeld fotografen zijn maar natuurlijk ook schilders en andere soorten kunstenaars.

The-look1

Ieder interieurseizoen (februari / september) is er een nieuwe inspirerende collectie! Naast de vaste collecties worden er ook in een kleine oplage limited editions uitgebracht. Door de verschillende designers en verschillende stijlen heeft Urban Cotton een gevarieerde collectie beschikbaar.

Voor de komende jaren staan er nog meer spannende projecten op de planning waaronder een samenwerking met designers met een beperking, toffe limited editions naast de vaste collecties en een vernieuwde website. Houd ze dus goed in de gaten om niks te missen!

Wij zijn echt gek op dit merk en de wandkleden die ze maken. Met een wandkleed kun je de hele look & feel van een kamer moeiteloos veranderen door bijvoorbeeld de kleur, beeld, materiaal en stijl.

Doordat wandkleden zijn gemaakt van textiel geeft het ook veel warmte en is het heerlijk voor de akoestiek in huis. Daarnaast is een wandkleed ook een heel goed idee voor kleinere ruimtes omdat door de toevoeging van een groot statement een ruimte groter lijkt in plaats van kleiner – winstpakker!

Een greep uit de schitterende collectie:


De doeken zijn trouwens gemaakt van 100% biologisch zwaar katoen (yes!) wat een ontzettend luxe en warme uitstraling geeft. De prijzen van de wandkleden beginnen bij €169,95. Een ontzettend goede prijs als je het ons vraagt gezien de ontwerpen en kwaliteit. 

Neem vooral eens een kijkje op de website voor inspiratie, de social kanalen en bij een van de verkooppunten om de wandkleden met je eigen ogen te bewonderen.

https://www.urbancotton.nl/
https://www.instagram.com/urbancottonamsterdam/

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie